Beraktiviti di Muzium Negara: 100 Tahun Nestle Di Sisimu :)

Saya  dan anak-anak ke Muzium Negara Ahad lepas, bukan nak melawat Muzium tapi nak beraktiviti bersama Nestle sempena ulangtahun mereka tahun ini yang ke 100 tahun... Clap clap
Begitu banyak aktiviti atas pentas diadakan. Berebut-rebut juga orang ramai nak menyertainya.
Gambar ngan maskot wajib ada di setiap event yang disertai, hik hik...
My Kids semua kecuali Amani menyertai pertandingan mewarna. Dan Yana terpilih top 5 untuk kategori 6-9 tahun. Tahniah anakanda2. Sememangnya kemenangan yang tidak dijangka, mana idaknya kebanyakan yang datang memang dah bersiap sedia dari segi mental, dengan pensel kaler seSet yang hebat. Anak2 saya datang sehelai sepinggang jer... Heheheh janji join for FUN :)
My Amani pulak marathon makan. Kat situ dibuka booth makanan dan minuman seperti air Milo, Nesvita, maggie dan Koko Krunch. So stok untuk makan dan minum free tak berhenti. Memang puas kenyang setelah sehari suntuk kat acara Nestle.
Games dalam Muzium khas Pameran barangan Nestle. Yang ni paling digemari oleh anak-anak saya. Berjam main game ni ajer.
Main conteng2 muka... Amani dengan simbol LOVE di pipi munggil :)
Anaqi "the eagle"
Akid "the scorpion"
Afiq "the red dragon"
Setelah berlenjan main treasure hunt, kaler mengaler, susun puzzle dan jawab kuiz dapatlah stok makanan sarapan pagi seperti diatas. Yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...
Dan anak-anak saya begitu enjoy di event Nestle.. :)

p/s: Ni bukan setakat makan jer, heheheh. Ada projek lain gak ni :)

p/s/s: Best dapat sembang lelama dengan geng evet--Linda Husin dan Intan Mat + Abe Aziz DMS (hubby Intan)

Comments

suke tgk sis bwk budak2 ni g event2 camni ;)
zeti-- tiap2 minggu ada cum alain produk nestle jer..sampai bulan 5 :)
ILA MMG TABIK DGN KAK AYU YG SELALU JOIN MCM2 EVENT. ANAK2 KAK AYU PUN MMG BEHAVE PULAK TUE JOIN EVENT2 NIE
EKEKE ILA YE YG KOMEN BUKAN MAK HAHA
Mama Zharfan said…
hhehe syok dpt byk POP foc tu :) due 30 april kan..good luck babe!
Sukanya barangan Nestle :-)

Popular Posts