Thursday, April 12, 2012

Bila Dedet Belikan Buku...

Kebetulan hari tu, Dedet pergi shoping barang dapur. Saya dan anak2 pulak sibuk menghadiri makan Barbeque free, heheheh. So tengah2 syok makan, hp berdering... Dedet lah tepon tanya "Awak nak buku resepi tak?" Saya jawab "Ehmmm, suke hatila nak belipun..."

Balik jer Dedet dari shoping terus die kasi buku seperti yang diatas "Kerabu & Sambal". Ni perli ke apa? hahahah. Sebab saya duk goreng sayur pesen sama lak tu. Masak kicap, goreng ikan masin tak pun goreng ngan telur. Kali ni, cam kena sediakan masakan yang berkerabu ya!
My Yana dan Anaqi dengan buku masing-masing. Pesen apa ntah, nak amik gambar pejam mata... Adeh!
 Dedet tambah satu buku khas untuk Anaqi memandangkan dia suka memasak...
 Afiq yang sangat rajin... Terus buat lepas dapat...
Akid yang merajuk... dengan alasan "Akid tak nak buku mat saleh, kita orang melayu bacalah buku melayu"... Ni ajaran saper  ni?... ISkh ISkh..Kena bebel ngan Dedet sebakul sebab tak nak belajar Bahasa Inggeris, hahhahaha.

3 comments:

Mama Zharfan said...

sweetnya dedet belikan buku utk u tu hehhe

Em's Family said...

makin bersilat lah ayu kat dapur yer

Ummi Dania Yasmine said...

wahhhh u buat kerabu nanti nak sikitttttttttttttt....hehehhe