Jacob's Hi-Tea | Momen Indah Bersama Mak :)


Saya ada mempetaruhkan gambar saya bersama mak (terbaru dan lama) untuk menyertai Hi Tea bersama Jacobs. Siyesly, saya tidaklah meletakkan harapan menggunung tinggi memandangkan begitu ramai yang hendak menyertai hi-tea istimewa bersama ibu terchenta.
Ni lak mak saya...hehehehe
Acara Hi-Tea diadakan di Restoran Full House Sunway Giza. Cantek dan klasik sangat gaya dekorasi tatahias dalamannya. Memang kenalah posing2 bila berpeluang terjah di sini.


See, my name there! Pinky U, I like...........
Set pelbagai buahan dan sayuran untuk digunakan dalam aktiviti yang bakal dijalankan.
Persiapan meja acara untuk Pertandingan "Cook With Mum"

MC of the day- Miss Jocelyn atau nama manjanya "Cik Sayang"


Miss Kelly orang kuat dari Jacobs :)
Acara pertama dimulakan. Kita main masak-masak bersama emak. Ntah apa2 lah saya ngan mak menyepah kat kawasan meja tu, hehehehehe... Tapi saya memang cam kekok sikt sebab biasanya saya akan masak sorang2 takpun mak masak sorang2.. Kitaorang jarang sebenarnya masak bersama di dapur :)
tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....hidangan spesel Jacobs saya...
Yang ini jiran sebelah meja punya hidangan---Eugene :)

Lepas tu ada aktiviti, "Do you know your mum well?"
Hahahahaha...............
Memang lawak giler sesi ni. Paling tak tahan tengok pasangan Ila Saleh, Dyat dan Cma.
Well, saya ngan mak memang jawab hampir semua tepat..hohoho

Sesi usik-mengusik memang mantap dalam majlis Hi-tea ini...

Skodeng jap ghupe hadiah untuk para pemenang dalam setiap aktiviti yang dianjurkan.


Chatting bersama rakan dan mak memasing kat majlis ni memang fun. Selain dari rakan-rakan yang kita sememangnya dan kenal, kita juga dapat mengenali rakan baru yang sekepala..say hi to Aty, Atikah, Red Lamano dan Eugene :)
the foooooooooooooooooooooodsss...kasi menjuih bibir sikit bila menyebutnya ya, hik hik...
Yang enak-enak banget...
yang light2 ajer...tapi saya makan banyak juga :)

Pengumuman pemenang-pemenang bagi aktiviti yang telah dijalankan. Dan pemenang GP ialah Atikah, clap, clap. Beliau memenang hamper Jacobs, produk Loccitane RM500 dan voucher Jusco RM100. Pemenang-pemenang lain seperti Eugene, Dyat dan Ila Seleh. Tahniah juga.

Gambar dari Ila Saleh..hehehe. Akak cilok ya :)
Lepas sesi pemberian hadiah, kami semua diarahkan oleh team Jacobs untuk membuat kejutan memberi sejambak bunga buat ibu masing-masing. Ni masa kat belakang stage. Sambil menunggu arahan dan mendengar sekali rakaman video yang ditayangkan. Hmmmm. Time ni cam agak sedih juga, ramai yang mengalirkan air mata..Paling beria menangis ialah Ila Salleh dan Red Lamino, hahahahahha...
Bergambar ramai-ramai... :)
Souvenir untuk saya dan mak :)

Mak saya yang berseri-seri selepas dapat itu munge :)

Best...memang best..
Masa untuk kita luangkan masa dengan ibu terchenta..
Ada aktiviti dan makan-makan bersama..
Memang meriah terselit rasa sayang tak terhingga...
Terima kasih Jacobs untuk segalanya :)


Comments

Em's Family said…
ya Allah serious i suke event ni, tengok gambar pun i dh tau best, jaranggg sgtt organizer nk buat event cam gini
i tak mungkin dpt attend event begini selepas ni lagi....mama i dah takde :-(
Wansteddy Tales said…
beshnyaaa! wan tingin nk join. tp tau dah. mak mesti xnk join sbb dia dok jauh nun kat perak. kalau semata2 event sehari cmni dia kata xmoh je la huhu... tahniah kak ayu dan emak kak ayu :D
KAK AYU.. EKEKEK.. ILA MMG TANGKAP SHAHDU BAB MAK NIE.. BESTKAN.. TP KITA TAK DAPAT CHATKAN? KAK AYU DAH LE MCM MALU2 HAHAHA
wah beshnye..msti ibu rasa sgt dihargai..
tgk hidangan spesel Jacobs tu pun boleh terliur tau..hehehe
Khairunnisa' said…
Ada baca tentang entri Jacob's sebelum ini. Glad I got to read from another entries/perspectives.

Nisa'