Monday, April 16, 2012

Kemeriahan Nestle 100 Tahun Diteruskan :)

Hari Ahad yang padat dengan aktiviti. Minggu lepas dah join aktiviti kat Muzium, so ingat minggu ni malas dah nak pergi. Tapi disebabkan minggu ini produk yang mengambil bahagian semuanya kegemaran anaknda2ku. Contohnya seperti coklat Kit Kat, Milo dan Ais Krim Spirol so terjoin lah sekali lagik. Ni pun sebab jarak rumah ke muzium tak sampai 10 minit, dekat benor tak rugi minyak rasanya kalau datang lagi dan dapat join main pelbagai aktiviti. See gambar diatas Akid bermain game kat booth gigit coklat sampai habis.
Maskot coklat wafer yang menjadi ketakutan Amani.

Game ni booth Milo yang menjadi kegemaran Akid :)

Banyak gambar diambil di booth ni. Amani aling gemar beraksi gaya ahli bina badan kat sini, hahahhaah.

Ada macam-macam games kat atas stage. See Anaqi main game susun tower paling tinggi...
Rasanya ada dua kali main games macam ni. Dan Anaqi dapat tempat pertama, Akid tempat kelima.

Paling yang anaknda suke main conteng2 muka...Kali semua menecat kat muka gambar dragon. Yang membezakan hanyalah warna semata-mata.
Afiq dragon biru :)
Akid dragon merah!
Anaqi dragon hijau

Tapi saya paling suke dragon merah!!!

Last aktiviti kat situ, masuk acara cabut, gulung jeli spirol paling pantas. Anaqi dan saya menang beg (top 3). Manakala Yana dan Akid dapat t-shirt :)
Bawa balik goodies untuk Dedet yang kena tinggal sebab layan F1 tak abis-abis. Heheheheh. 20 batang ais krim untuk Dedet ya! Kitaorang dah puas tahap bosan makan ais krim sepanjang kat event, hahahah. So itu adalah stok ais krim khas untuk Dedet selama sebulan :)

5 comments:

Em's Family said...

open to public ke ni ? nampak menarik and nampak macam tak ramai orang

Ummi Dania Yasmine said...

bestnyerrrr brgn nestle :-)

Mama Zharfan said...

siyes besh :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila mmg nak tgok hadiah last jer haha.. best skodeng hadiah2 kak ayu kiki

Devi da Lil' DeviL said...

wah bestnyer! cantik cara dorang lukis dragon tu.