Shopping Spree RM1688---Saya Berjaya Raih RM1389 :)

Citer semalam, pagi-pagi saya (dalam kul 7:18am) dah terpacak kat Carrefour Kepong. Sebab saya antara pemenang yang terpilih untuk menyertai "Shopping Spree Grab It All - RM1688" Yahoooo... Ni kali kedua saya menyertai aktiviti shopping free. Kali pertama dulu menang under Giant/Energizer. Yang bezanya shopping kali ni hanya untuk 5 minit, dibenarkan bawa satu troli sahaja, 1 jenis barang boleh amik 2 sahaja, hanya "dry food", pampers, susu, sabun dan toiletteries shj yang dibenarkan amik. Lain-lain takleh (dah lah saya aim nak amik mainan anak banyak2, keciwa daku, huhu). Last minit pihak Phillips kasi kawan pulak tolong. Adeh, saya dahlah datang sowang2... So berdikari sendirilah kutip barang-barang yang mampu dan sempat diambil :) Dan WAJIB barang yang diambil semua kena berada dalam troli. Kalau tak disqualified!
So hasilnya tadaaaaa... Ekceli jadi 2 troli lepas dibayar ya, hehehehe. Saya sebenarnya silap strategi. Sepatutnya lari amik barang2 kecik dulu letak kat bawah, last sekali baru amik diapers. Tapi saya gi larik amik diapers dulu. Amik dalam 10 pek lak tu sah2 dah penuh satu troli, huhuhu...
So rata2 memang yang ada cecah RM1600 lebih. Memang kebanyakan dowang aim barang mahal. Contohnya amik kopi mahal, susu mahal semuanya mahal. Coklat jenis mahal beratus-ratus. Ada gak sorang peserta ni komplen die amik 1600++ lebih, tapi die pun tak tahu nak buat apa barang2 tu. Sebab die amik barang2 kesihatan cam ginseng dll. Ada juga yang dapat amik bawah RM1000 jer... So...
Kesimpulannya, saya tetap hepi dan  bersyukur sebab barang saya kaut semuanya barang keperluan dan memang diperlukan. Walaupun nilaian cam tak cukup... tak jejak RM1688... sob sob. Harap-harap saya ada rezeki menang shopping spree lagik... :) Amin.

Comments

Nana said…
Yallah bestnya tingin nak sopin free mcm
Huda said…
Bestnya dapat amik barang free, kalau saya pun rembat je mana yang dapat..
mummy_ayu said…
wah..best giler menang hadiah cam nie..congrats!!!
mama tisya said…
tahniah ayu..5minit je dh la sorg2 ye...apa2pn penuh troli
yumielufya said…
Tahniah kak AyU..tapi 5 minit memang tak cukup utk shooping,ditambah pula akk seorang diri..apa pun best Yumie tgk satu troly akk boleh bawak balik..Untungnya dapat shooping free ni.Tahniah ya..
Wansteddy Tales said…
Yang penting barang dapur utk berbulan xpayah nak belanja sngt :) memang besh :D xde pengalaman lg shopping spree dgn limited time cmni. harap2 ada chance. tingin juga nk merasa peluh2 seram sejuk kejar masa tu sambil hati berbunga excited amik segala benda sesuka hati hahah
CikLily Putih said…
lain kali ajak k lily ye. i rela Hati jadi assistant u tau
Falsya said…
bestnye dpt shopping free cenggini...serious best..
wah hebat!!!! congrats!
Mama Zharfan said…
memang besh!! :) :)
wah beshnya dapat menang aktiviti shopping free ni..

ok la tu mmg berbaloi2 sbb dapat amik pampers sampai 10..buat stok..heheh
bestnye dapat peluang mcmc nie ..
pd zt lah, brg2 yg sis rembat tu sgt2 berbaloi!!!
Em's Family said…
hmm kalau dryfood nak ambik ape yer? kalau i punye list, minyak corn oil, beras herbaponik.. mmm then dah tak tau dah. huhu susahnya. best la u menang hadiah macam ni