Upin Ipin Muzikal | Sangat Biasa Persembahannya, hmmm...

Ekceli saya dapat 4 tix dari Vic untuk menonton Upin Ipin pada 16hb malam, tup2 kul 6pm adik call lak die kata ada 5 tix lagi. So total 9 tix. Tapi last minit call kengkwan ramai yang tak leh join sebab terlalu last minute, so ada tix yang burn :(

Oh well, saya tak pergi juga memandangkan Amani terlalu kecil untuk dibawa masuk menonton teater. Dedet lagi memang tak minat teater so die memang tak mau pergi. Anakanda yang lain semua kuar berjimba-jimba ngan makcik dier...**Untung kan saya dapat adik yang sentiasa boleh dikawtin membawa anak ke sana-sini, hik hik.
Dan dalam banyak anak yang pergi menonton Afiq dan Akid jer yang teruja. Tidak pada Anaqi, Yana dan adik saya. Dowang kata "Booooooooooooring lah mummy... Best lagi tengok kartun dier..."
Afiq pula kata "Best mummy! Mummy, nak tengok lagi boleh?"
Saya cam kompius gak. Tapi adik saya kata teater ni mungkin menghiburkan bagi kanak-kanak 7 tahun ke bawah. Cam Anaqi dan Yana dowang ni dah biasa layan movie berat cam "Battleship", "Hunger Games" yang penuh aksi, kekadang 3D. So impak teater Upin Ipin takde sangat pada dowang yang besar ni. Itu pendapat saya ya. Orang lain mungkin pandangan lain :) Jangan marah :)

So, kat bawah adalah beberapa aksi Upin Ipin di atas pentas...
Mentadak ke apa ni?? Heheheh
Cuma Anaqi ada habaq kalau pelakon tu pakai costume lagi menarik rasanya...
Wawawawa... pandai2 anakanda saya ni buat review ya...
Apapun bila tengok Afiq dan Akid balik dalam keadaan gembira, hati saya dah berbunga dah :)
Mahal betul tix teater, kan? Saya dapat tix harga dalam ratusan sebab duk dekat ngan stage, kira berbaloi jugaklah kalau dapat pergi menonton free...

Comments

Mama Zharfan said…
my kids minat upin ipin..
actually i ada tanya vic masa dia offer tu, tapi i terlambat tanya, vic kata u dh mintak dulu :p
Wahhhh....Upin Ipin...kalo ada lebey pun leh bagi kat i tiket tu....
yumielufya said…
Bestnya dok KL..macam-macam boleh join..sini kat Kb susah nak ada macam ni semua..
ain p tgk ari tu kak ayu... not bad lah... ade la rase bosan.... lagi2 plak ain ni dah bangka yer dak? huhu... ari tu masa p bwk anak sedara... umo die 3 tahun... syiok plak si kecik tu... berdiri atas kusi lagi dr start smpai abis :)

Popular Posts