Anaqi Shooting Untuk "Hari Ini Saya Adalah... Seorang Chef" | GP winner untuk contest tajaan Breeze bersama WHI

Call time kul 9:00am kat umah Chef Anis. Anaqi terpaksa dicutikan sekolah memandangkan hari shootingnya pada hari Isnin sebelah pagi. Sampai-sampai jer terus layan games kat HP. Afiq pun tak nak gi sekolah sebab nak temankan abang dier.
Penerangan diberi setiap scene. Dan paling best abang Aidid sangat sporting dan memberi tunjuk ajar kepada Anaqi cara beraksi dengan baik dihadapan kamera di situ.
I love this pic, gambar mereka bertiga -Aidid, Chef Anis dan Anaqi.
So, Anaqi kena belajar cara buat cupcakes dari Chef Anis. Dari pembuatan kek sampailah ke icing. Maknyer kat situ boleh juga tumpang sama belajar cara membuatnya, hik hik.
Ni memang sengaja nak dikotorkan bajunya, "Dirt is good" kan?
Time ni kena belajar cara dan teknik menghias.
So cam biasa yang huduh2 sikit tu Anaqi punyaler...
Close-up sikit, comey kan?
Ni antara scene yang terakhir. Bayangkan kami berkampung kat situ dari kul 9:00 pagi sampai 5:30 petang. Lamaaaaaaa, kan? Siap makan tengahari (masakan disediakan oleh keluarga Chef Anis), lepak dan baring kat kerusi di situ. Team produksi dan keluarga Chef Anis memang best dan sporting abis.
Ni ler jurumekap Anaqi... Heheheheh
Dan ini adalah Mikhail, si comel yang menjadi kawan Afiq di situ. Ni anak kakak Chef Anis, comey kan?

So memang nampak Anaqi seronok sangat. Sebab dia dapat belajar membuat kek dari mula, bakar dan menghias. Lepas tu siap Chef Anis membelikan beliau kek RV lagi (atas permintaan Anaqi so kakak Chef Anis pergi kuar beli). Shooting walapun amik masa lama tapi ianya berjalan lancar. Anaqi siap diminta membuat iklan Breeze lagi di situ, heheh. Dan semestinya saya tak sabar tengok kemunculan Anaqi di WHI di TV3.

Dan alhamdulillah selain daripada dapat kuar TV--InsyaAllah Anaqi akan dapat mesin basuh, barangan Breeze RM200 dan hamper Unilever RM50... Maknyer ler over suke, hik hik :)

Comments

yumielufya said…
Tahniah Anaqi..kecik2 dah ada pngalaman besar dah ..Tahniah jgk utk Kak Ayu dpt hadiah GP tu..best dpt mesin basuh n kluar tv lagi...best best best..
e.l.i.z.@ said…
Yippiieeee..tahniah akakkkkk...pengalaman yg best utk anaqi kan....mak nya lagi la ekekekeke
Mama Zharfan said…
congrats anaqi!!!
wowwwwwwwwwwwwww.. tahniah kecik2 dah menang hadiah besar. nie yg bkobar2 nak suh aman join ne..

cantikla dapur dia marron + putih boleh difikirkan nie hehe
grats anaqi! bila kluar tv..bagitau eh nak tengok..hehee maknya grats dpt mesin basuh lagi..
wahh!!baru tau nih!congr8s anaqi & maknye!!heheh.nnt nk tgk anaqi kuar tv
Ezna said…
anaqi akan dapat mesin basuh ke maknyer? jap jap nak fikir dulu...hehehe :-) Pepepun tahniah abang anaqi dari dania yasmine :-)
Cute Mum said…
wah.. anak beranak glemer nie..
dulu yana + Mak..
kalinie anaqi pulak..
bila keluar tv eh?
mimie.. said…
wahh best lahh...gelemer taw keluar tb nih..
nak tgk lah nanti ^_^
Nana said…
Wah pemes ni..
Em's Family said…
anaqi memang layak juara sebab dia friendly dengan kamera dengan dia pulak suke masak.. kene betul