Dora The Explorer ~ Invitation From Astro, it's story telling time!

Saper suka Dora?? Hik hik...
Anak saya yang suka Dora, Amani sorang jer ya. Itu pun memang sebab die suka buat apa yang Dora suruh dalam rancangan tu. Kalau yang lain, takde maknanya. Semuanya lebih menggemari citer kartun penuh aksi seperti Detektif Conan, Ben 10, Oggy dll. Tapi sebab saya da dapat invitation dari Astro, so pergi jugaklah ke event Dora, it's story time kat MPH Subang Parade pada petang Ahad.
Dah namanya Dora-kan, so yang memang fanatik kanak-kanak pompuanlah. Cam My Yana pun die tak berapa tengok konon dah remaja tak sesuai lettew dengan citer2 gini, hik hik.
Pencerita dari Nicklodeon yang bersungguh-sungguh bercerita.  
Sambil bercerita ada aktviti origami. Buat cam bot selam jer. So yang bersungguh buat time ni hanyalah Amani dan Akid (Akid memang suka kerja kreativiti art).
Amani dengan muka bangga kapal selam yang dibuat olehnya ehh mak dier. Hehehehe...
Abis jer sesi citer... tiba2 kuar lagu... Dora... Dora... eh Dora Dora...
Ramai kanak-kanak mula nampak excied nampak makhluk yang bernaka "DORA" ini...
Termasuk Dora versi melayu ni, hahaha. Cam ada iras jer si Amani ngan Dora. Muka dahlah berpetak lepas tu potongan rambutpun sama. Cuma die takde kawan baik si monkey tu jer.
Dapatlah hadiah goodies dalam 5 set barangan Dora... Anak2 paling suka set puzzle tu ler...
So dah dapat adiah, apa lagi? Larikkk... Dedet malas nak tunggu sesi Q&A. Terus kitorang gi tengok perlawanan games on-9 --- DOTA! (yang turut berlangsung di shopping mall Subang Parade).

Comments

Mama Zharfan said…
my kids suka jer DORA hehe siap beli CD lagi time dok UK :)
juanita said…
camne akak ley dpt invitation dari astro ye

www.juemomfufuler.com/

emel : juanitasani@yahoo.com
wah srnoknye,

anak eija layan jugak citer Dora ni..
Wansteddy Tales said…
buat pagi kat event ni. kitrg xsempat pergi. kot x leh jumpa anak menantu hahaha
suke tgk bende2/gift/deco Dora,sbb kalerful !!