Monday, May 28, 2012

MIB3 ~ Men in Black III Betul2 "Black"

Hari Sabtu lepas ya...
Menang contest dari website Astro Ceria...
Dapat 8 tix tayangan istemewa plus lencana "Men In Black III" edisi terhad...
Ngam2 sebelum tayangan MIB3bermula...
Satu Cathay Cineplex tiba-tiba dikejutkan dengan insiden, "BLACKOUT"
Ohhh mannnn... so black-lahhh...
See walaupun blackout, still ramai yang menanti untuk menonton preview...
Lama juga blackout ni, rasanya lebih 2 jam. Sehinggakan pihak pengurusan Cathay terpaksa membatalkan semua tayangan untuk hari itu. Dan diminta pembeli2 tiket wayang datang semula keesokan harinya samada untuk menukar hari tayangan atau duit dipulangkan.

So, kami pemenang2 untuk ke pra tonton tidak pasti apa statusnya. Hanya diminta menghubungi pihak pengurusan yang menawarkan hadiah iaitu Asto (yang mana pihak Astro, awal2 lagi sudah cabut balik).

Keesokkannya hari Ahad, saya pergi terjah balik kat Cathay tu untuk bertanyakan status tiket. Sebab datang pagi ketika movie pertama Men In Black III untuk hari tu baru jer nak bermula so boss (Supervisor utk hari tu ke? Erkkk wapucitau maa) kat Cathay dengan baik hatinya menyuruh saya dan famili menonton sekali. Hehehehe. Anak-anak pun takdelah frust sebab dari semalam nak menonton movie, akhirnya tertunailah impian hati (cam ayat2 tarademark blog kak ina kl dah ni, hahahhaha)
Citer Men In Black III tidak langsung membosankan. Cam biasa ada Will Smith mesti kelakar citer ni. Ada gak adegan aksi2 sebab lawan alien, kan? Cuma saya rasa sekuel yang 3, ada part yang sedikit sedey. Bila tanya anak karektor apa yang dowang suka, kebanyakan memang suka watak Griffin (alien yang boleh meramal masa depan). Ahem don't worry saper nak menontonnya, selagi tak blackout tak ruginya derr..
Target cerita seterusnya.. The Amazing Spider Man 4 (ni citer Akid nak tengok sangat). Tapi sebelum tu, Madagascar 3! Hoyehhhh... Windu sama itu the King Of New York ---"ALEX". Mana mak die nak pulun cari tix free ni, hehehe. Ahli keluarga ramai bebenor :)



2 comments:

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Aduhai boleh pulak black out...

nasib baik dapat jugak tgk satu family..

Asben eija minat betul movie MIB ni, minat sgt nak tgk MIB3 ni tp x berkesempatan lg nak g tgk wayang..huhu

ruha said...

frust saya kakak, terus aritu naik bas dri ecurve terus g mid valley soping heheh, leh tukor ker rupernyer , klau dekat x pelah huhuhu-ruha