Training On Java And MySQL Technologies

Saya kursus selama seminggu ya!
Kursus ni kalau amik exam, lepas continue lagi untuk satu lagi certificate saya boleh jadi trainer untuk aplikasi Java dan mySQL. Tapi jangan bermimpi ler, tepu dah otak dah, huhu.
Mana idaknya nak abiskan 20 chapter dalam masa 5 hari. So lebih kurang 4 chapter satu hari.
Ni lah hasil kerja dalam command prompt... yang suksess dilakukan oleh saya, hahaha.
Baru rasa bagaimana ghupenya menjadi student yang berusia, ala-ala berkarat giteww...
2 buku tebal ini harus dikhatamkan dalam masa 5 hari...
Gigih jugaklah mengulangkaji. Siap ada kuiz, latihan dan pelbagai lagi. Cuma sekarang saya terfikir2 apsal lah saya tak belajar banyak masa muda. Tapi kan sebenarnya mencari ilmu tu sebenarnya tak berhenti, ianya berterusan :) Boleh sampai ke tua tak pun sampai ke negara China, betul idak?
Tapi still dalam hati ni macam KL Menjerit "Waaaaaaaaaa, stresss woooooo"... Iskiskisk hanya untuk ilmu dan certificate, terpaksa daku harungi jua :(

Comments

awjan said…
waaahhh...kursus ye..pasni kompom leh tukar dlm bhs "jawa" plak kt cmd... buku text java+mysql cikwa ada..nk x
Mama Zharfan said…
fenin2 hehhe bukan area me so me tak paham apa2 pun bab2 coding tu hehhe

Popular Posts