Luahan Rasa di Hari Sabtu Yang Bahagia..Cheewah

Saya sebenarnya lately ni sangat banyak benda yang difikirkan...
Dengan urusan kerja, famili lagi...
Tapi selalunya bila saya dah rancang kemas jadual harian saya, ada jer tiba2 perubahan yang kena hadapi. Memang stress! 
Anak pulak memang memanjang aktiviti kat sekolah. Lagi-lagi dan nak dekat sukan sekolah. Huhu
Tapi bila tengok ramai member kamcing FB menang dengan pelbagai habuan menarik. Cam terapi pulak, seronoknya... bilalah nak menang best2 cam Afifah dapat 30K. Then mula nak fikir nak pergi cuti lepas baca blog pasal Suzz ke USS FOC dan Ayu Zamzarina pegi Bandung. Ceh macam tak de kerja jer ya kat opis.
Ekceli bukannya apa bila kita stress selalu-lah berbunyi kat dalam diri "Why arr...I tak menang ni?"... "Why arr I kena buat ni?"... Why arrrz? Sebab kita kan jenis manusia yang kalau boleh nak yang terbaik berlaku dalam hidup-->membahagiakan keluarga, meningkatkan prestasi diri...
Tapi, bila baca notes dibawah ni...
Baru sedar..yang penting perlu bersyukur dan menjadikan semua yang yang hadir dalam hidup adalah yang terbaik. Take it positif... InsyaAllah

p/s: Thanks to Encik Somi kerena memahami... 2 hari dapur tak berasap, hahahaha.
p/s/s: Takziah kepada Aisyah dan keluarga atas pemergiaan bonda mertua terchenta (sedey saya membaca status FB suami awk cacah) dan Liz Rohaizat dan keluarga atas pemergian ayahnda mertua (kemalangan bas di Indonesia, rasanya arwah dan adik beliau otw nak ke airport utk balik ke Malaysia). al-fatihah.

Comments

Mama Zharfan284 said…
i like this entry..
memang betul...bab why why why tu..kita manusia biasa kan...cuma nak kena selalu remind diri sendiri agar sentiasa bersyukur..
Tuhan tahu apa yg terbaik utk kita..yg penting teruskan berusaha, doa, tawakkal..

cu ptg nanti :)
Ezna said…
i pun pernah terfikir. Bagus juga entry ni untuk mengingatkan diri i. Kita kena selalu bersyukur....:-) Entry yg padat dengan peringatan untuk diri i...
Em's Family said…
itulah, kadang2 kite ni sebenarnyer tak layak untuk nak ape yang kite dapat.. tapi kite lupe sebenarnyer setiap berlaku tu ade hikmah
Hermit said…
i've remind u many times kan Mi? Make peace with yourself... once u dah 'faham' ertinya u'll want no more,everything is enuff already... no more nafsu itu-ini whatever... :)