Sunday, June 24, 2012

Sukan Amani-Yang Gamat Untuk Kite2 Ajer

Hari Sabtu lepas, sekolah Amani ada sukan untuk kanak-kanak berusia 2 dan 3 tahun. Acara sukan kalau ikut surat jemputan bermula 9.30 pagi tapi bila pergi kat sana baru dapat tahu sukan memang dirancang bermula pukul 10.30 pagi. Adoihai, sib baik saya sampai dekat kul 9.30 pagi. Kalau saya sampai 8.30 pagi takkah haru kena tunggu lama?
Dan seperti yang dijangka sukan kanak-kanak 2 dan 3 tahun ni, yang lebih excited mak bapak budak tu sendiri. Heheheheh
See saya dari belakang. Begitu semangat berlari dengan Amani. Tapi memang saya tak tolong Amani menyelesaikan permainannnya. Saya setakat menemani Amani dengan memberi kata-kata semangat "Cepat Amani... cepat..." Nak tengok Amani boleh buat sendiri atau tak. Ternyata beliau boleh, cuma gerak-geri memang lemah-gemalai tidaklah sepantas mana.
Paling best dapat jumpa "Ayu", blogger yang terror masak dari http://iceboxrivet.blogspot.com/. Tak sangka anak beliau (ingat nama depan jer, Qurratul, hehehe) main sama game dengan Amani. Duk sebelah-menyebelah lak tu masa berlawan. Dan anak kami sama-sama tak menang! Kih kih.
Walaupun kalah tapi Amani tetap excited dengan piala (token kepada semua pemain). Puas duk menayang piala tu kat mak cik dan pak cik dier plus neneknyer sekali. Iyalah mana tak gembira hasil titik peluh bermain sakan setelah puas menjalani latihan di sekolah. Syabas Amani, mummy bangga dengan kamu :)

P/s: Photographer sepanjang acara ialah Afiq Ziqry. Terror gak die amik gambar :)

5 comments:

Wansteddy Tales said...

titik peluh sendiri menang 1st trophy! so proud of u cutey amani!

Em's Family said...

comel nyer amani.. tak menang pun takpe, janji dapat tayang umur 3 tahun dah ade piala

AyuArjuna BiGoshh said...

wansteddy-- hehehe, memang titik peluh sendirik ni hehehe

mira--amani baru 2 tahun this year :)

Mama Zharfan284 said...

congrats dear amani :) ariff tak dpt join sports day thn ni :)

Sidratul Muntaha said...

ahha.
akak dah publish dulu
itulah..
kita yg excited lebih
tpi honestly..
ramai ank2 crancky..
takperlah..
buat pengalaman..
*gambo tak upload algi..
dak ara tak sihat plak.
anyway,nice to meet you la akak.
sgt2 friendly.
nyembang mcm lama sgt dah kenal.
ekekek