Al-Amar: Makanan Asia Barat Yang Langsung Tak Serasi Dengan Tekakku

Memandangkan ada voucher yang perlu dilangsaikan. Saya terus jer buat reservation kat Restoran Al-Amar di Pavilion. Restoran ni dari luar memang nampak "eksklusif". Cam segan jer nak masuk, dahlah tak bayar pakai duit sendiri tapi nak guna voucher, huhu...
 Anaqi yang hepi sebab die sorang jer dapat pergi makan. BZ ngan PSP cam biase...
Kalau tengok pelanggan pun ramai orang dari Asia Barat. Berkelubung hitam giteww.
Dalam banyak hidangan yang disediakan. Air Pepsi ni yang paling diterima tekak...
Roti ni sedap tapi bila dicicah ngan minyak dan segala halba. OMG rasa nak pitam sebab tak sedap, wawawa.
Lepas tu sampai cam krim masam, krim berlemak kacang dan lagi satu cam susu masam. Saya ingat desert rupanya ini untuk dimakan bersama roti. Adeh! memang tak kena ngan anak tekak. Dan die punya salad nampak sedap tapi bila dah telan "Bakpelah masam sangat ni?"
Yang hidangan ni rasanya boleh tahan sikit. Walaupun rupanya cam pelikkks tapi makan cam OKla, walaupun begitu saya lagi suka hotdog.
Yang bulat tu macam bergedel, karipap ada 2 versi satu daging satu lagi die letak cam sayur bayam. Popiah die inti cheese. Okla boleh jugak telan.
Ni hidangan utama - ada kambing, daging dan ayam. Tapi pendapat saya RASAnya agak kureng sedikit. Boleh makan tapi takleh menikmati. Cheewahh...

Last2kan sebab tak tahan sangat, terus jer suh waiter tu bungkus. Dah la guna voucher lepas tu makan lagi mahu komplen siap suh bungkus lagi. Dan saya paling suka dapat paperbag Al-Amar, nampak mahal :p

Comments

mama tisya said…
restoran kt pavi smua ekslusif...mmg segan nk msk..nasibaik ayu guna voucher kalo tk sedap pn tk ralat sgt...hehe
Mama Zharfan said…
heheh nasib baik guna vou ;)
Ezna said…
me pun tak le serasi dengan makanan gini.