Dulu POPLOOK, Kini Zalora :)

Ecececece...
Kunun-kunun pasang azam awal tahun...
Nak kurangkan aktiviti bershopping, apatah lagi shopping on-9...
Sebab ada 2-3 kali beli barang ON-9 rasa tak berapa puas hati..
Tapi sejak saya berhibernasi tak membeli barang POPLOOK...
Cinta beralih arah lak...
Ni gara-gara iklan kat tv3 yang ada laki, pompuan dan tukang antar bungkusan menjerit... Aarghhhhhhh...
Lepas tu majalah EH pun sesama promo siap kasi kupon 30 hengget free lagik untuk berbelanja RM100 keatas...
 
So dipendekkan citer, kekononnya nak mencuci mata. Dengan menerjah ke www.zalora.com.my
sekali tercuci jugak duit dalam maybank2u... huhu.... Memang to you lah zalora...
Siyes, macam-macam ada kat zalora... Kalau memang berminat dengan rekaan designer terkemuka boleh gak membeli kat sini tapi rege dier tak yah cakaplah--memang mahal untuk saya yang jenis tak suka berjoli ni, heheheeh... Tapi dalam banyak2 baju kat situ saya berkenan kat sepasang baju kurung polkadot harga dalam 80 hengget. Lepas tu siap ada promosi utk org pertama kali membeli di zalora dapat kupon 20 hengget untuk belian 80 hengget ke atas.

Total damage untuk baju kurung cantek : 60 hengget jer, I like...
 
Dari segi servis penghantaran, rasanya POPLOOK amik masa 1 hari jer tapi Zalora cam 2 hari. Tiada caj untuk servis penghantaran tapi kalau beli kat ZALORA dapat banyak voucher tambahan. Sangat BEST der...

Tapi rasanya saya sudah memasangkan niat tak nak shopping bukan sebab tak puas hati tapi sebab saya nak berjimat-cermat, ecececececece...

Comments

Huda said…
ok tak baju kat zalora? teringin gak nak beli kat situ tapi ada je orang komen servis tak baguslah apa la..risau jugak
juelee said…
oo saya hampir terkenan gak ngan zalora ni tapi nafsu masih terkawal.. ngan poplook je takleh akwal sikit huhuhu sbb selesa sangat kot pakai dress die..

neway, mmg bahaya segala di hujung jari ni... hahah
huda- rsnya servis dier lambat sikit dari poplook tapi kain die mmg puas hati...tapi setakat ni br beli satu :)
This comment has been removed by the author.
juelee---sangat bahaya, kejap jer habis simpanan di depan mata...
Mama Zharfan said…
me usha2 gak tapi range harga agak mahal--me usha2 lingerie/nightie sbb me suka beli+collect+pakai heheheh tak mampu ler sbb harga RM100 above and byk yg RM200 above tu :p
mama tisya said…
aritu ada member share kt fb servis zalora ni hampeh....smp komplain2 kt fb zalora..tktau la sbb tk pernah bli online..
mz---me tgk baju kurung jer, heheheheh

tapi tgk ayu zamzarina die ada beli...

mama tisya---servis lambat sikit berbanding pop look, tapi die kasi byk voucher
SyaNa said…
skrg ni org da gila zalora plak
harus terjah gak ni
aritu pn da rasa xmo da soping poplook
hahaha moh kite tukar channel
Syana---hehe, tapi ramai gak owang komplen pasal zalora, sy baru perasan..tapi sib baik nasib servis zalora kat saya ok ...
Falsya said…
Murahnye 60hengget..xleh terjah nnt terjebak..hehehe..
Nad @ MamaZN said…
beralih arah plak ek kak, heheh

p/s: nnt kasik no akaun ye..nak byr tanamera
tq
Falsya: murah dan kain dier sangat sedap...tapi ramai owang review zalora ni tak bagus rupanya, huhuhu

nad--heheheheh..wokeh...akak terlupa deh
Merlyn Hasshim said…
tgh usha zalora, kurung yg ayu beli ni, kain jenis apa ek? sebab saya ingat nak beli satu kaler brown yg corak mcm tu, tapi musykil lak kain jenis apa. nak guna voucher RM20 tu la, gara-gara terpengaruh baca blog ini... hehehheheh
pinky said…
hati2 beli kat zalora...sy br lps baca ada pmbeli terkena...
merylyn---kain die saya suka..tak tahu jenis apa tapi jenis yang senang gosok....tak nipis sgt tak jarang pun....rsnya Okla...hmmm...

pinky---tu lah ramai yg terkena...rsnya untuk beli brg2 berjenama kot ramai yang dapat byk mslh
Nana said…
masih blom terjebak ngan zalora hahah
ckp lah poplook saje yg merabakkan poket ku ini
Hermit said…
amboi2 cik kiah kiter...
jeling2 gak zalora ,hehehe
nana---sila jangan, hahahahah

hermit--sekali sekala jer tuuuu hehehe

zeti---setakat jeling ok...jgn terjuling beli ya heheheh