Friday, August 17, 2012

Projek Pertama di Kampung...

Asalnya saya dan famili bertolak balik pada pukul 4.40pm (semalam), masuk jer Mont Kiara---pehhhhh, merangkak keta. Patah balik, itu pun setelah mengambil masa hampir 1 jam. Last2 Encik Somi decide, kita bertolak balik kampung lepas Maghrib. So, balik umah siap2 masak untuk berbuka, lepas Isyak bertolaklah kami anak-beranak ke Kelantan. Jalan OK, tak jammed sangat. Sebab kalau kawasan jammed pun hanyalah di Bentong dan Raub :)

Sampai kat Kelantan umah Mek, pukul 4.00 pagi :)

So, pepagi lagi ketika saya enak dibuai mimpi. Saya dengar kecoh2 suara budak2 menjerit--> tangkap yang putih, tangkap yang hitam...Saya duk fikir, apa ke halnya main tangkap2 pepagi buta ni. Ghupa2nya dowang buat projek tangkap 3 ekor ayam untuk disembelihkan.

Kalakor, bila tengok anak orang KL tangkap ayam..
Menjerit cam menang 1K dari Peraduan Cocopie, hahahaha.
 Si gagah perkasa my BIL, dengan ayam tangkapan pertama beliau, hehehe.
 Projek nak menyembelih..jeng jeng...
 Adeh, saya boleh ZooooooooooM dari jauh jer...ngeri deh!
Lepas tu ayam tu menggelepar...
Kemudian gotong-royong mencabut bulu ayam secara berjemaah..

Time ni, saya rela buat2 BZ tolong along buat kuih siput, hahahahah

Cheq takoot darah, der :P

4 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

bestnye ayu teringat masa nenek belah mak masih hidup
raya je mesti sembelih ayam

Ezna said...

x berani jugak!!!!

Em's Family said...

me too.. sebab tu tak boleh jadi doktor :D

Azwan Azri said...

"Menjerit cam menang 1K dari Peraduan Cocopie, hahahaha"

hhihihihi! saya suka part ni! :P