Wanita Malaysia Memang Pemurah ke?

Adoyai sadis...
Walaupun selalu kuar berita mengenai sindiket warga Afrika nih...
Masih ada yang tertipu & sanggup menipu...
Dari yang terjerat ditipu wang ringgit...
Hinggalah yang sanggup bersekongkol jadi keldai akaun...
Habis semua... Duit.. Harga diri... Maruah....
Terkini terbaca berita rupanya sindiket warga Afrika ni...
Dah kebas hampir RM88juta duit warga kita...
Hanya dalam tempoh 3 tahun (beritanya DISINI)...
Banyak tu beb... Duit tu boleh bina spital ke, umah ke whatever...
Sorang2 pandai pun simpan duit...
Lepas tu senang2 je 'buang'?
Pemurah sungguh wanita Malaysia ni ek?
Senang sangat ke nak kena tipu?
Usha sket "Hi beautiful!"... "Hi babes"
Pom sket itu-ini... Puji mana2 yg patut... Cair ke?
Adoi... Sendiri mau ingat la...
Wahai wanita.... (sebab banyak yg ditipu tu pompuan)
Cinta apalah sangat yg dicari?
Orang kalau betul cintakan kita...
Akan wujud rasa tanggungjawab dalam dirinya...
Fikirkan masa depan pasangannya...
Takkan biarkan pompuannya itu terkapai2...
Buang masa demi dirinya (sang lelaki)...
Perasaan ingin melindungi sangat tebal...
Selalu fikirkan keselamatan pasangannya...
Walaupun sengkek...Takkan minta 1sen pun...
Sebab laki itu ego... Itu fakta...
Takkan ingin menyusahkan org yg dia betul2 sayang...
Kalau masa berkawan dah meminta itu-ini...
Silalah jadi lebih bijak... Nilaikan balik perhubungan itu...
Adakah ada motif lain? Adakah diri dipergunakan?
Ini luahan seorang lelaki... seorang suami... seorang bapak...
Yang tentunya lebih mengetahui...
Apa yg lelaki fikirkan...

p/s: Risau gak... Ambo ada 2 anak dara nih... Nauzubillah...

Hermit

Comments

Yatie said…
mat black ni kan target mangsa dia pempuan je kot. hari tu dorang usha line bini bini orang termasuklah saya kat kawasan sini.. memang cari pasal sbb husband n gang...pi confront n nak belasah dorang..merayu pegang lutut...
mat black ni mmg aim pompuan. So kita mesti ada pendirian...dah die tu pendatang memang nak pergunakan kita....harap2 jgnlah terjadi kat anak2 dan adik beradik kena tipu ngan mat black....

Popular Posts