Wednesday, September 26, 2012

BBQ Party Tepi Pool | Meriah Uooools

Hari tu, Mira ada wasssappp ngan saya plus ezz dan suzz.
Beria Mira ajak kitaorang lepak tepi pool sambil berparti :)
So, plan minggu lepaslah dan saya pulak dok asyik teringatklan yang Suzz nak ke Vietnam..
Dan hampir nak dicancelkan plan berparti...
Ghupanya, silap saya yang kurang peka..
Bukan minggu ni lah tapi lambat lagi, adoihai...
Sowi ya Suzz..

Bila sebut swimming, anak yang paling excied adalah Amani.
Dan saya sangat kesiankan tengok swimming suit kuning beliau yang sudah sendat.
Gigih sehari sebelum hari berparti saya mencari swimming suit buat Amani, plus terbeli jugak untuk Afiq dan Anaqi. Sebab harga berbaloi kat Sogo so rembat terus untuk anak2 yang memerlukan itu pakaian mandian :p
 Sampai jer kat tempat kejadian. Terus anaknda2 berlenjan dalam kolam. Excited betul. Dan kolam kat umah Mira sangat chantek!!!!
 See protege Pandelela Rinong in action. Bukan main tak padan dengan pendek, hahah.
Afiq dengan aksi melompat katak didalam kolam. Turut kelihatan tangan Amani yang memberi kata-kata semangat ketika abangnya melompat.

Yana dan Anaqi berenang di kolam yang agak dalam sesuai dengan ketinggian dowang. Akid merata-rata die main. So, memang nampak keterujaan yang maksima bila anaknda2 saya bermain air.

 Bersama kengkawan yang hadir. TQ to tuan rumah yang kat sebelah saya yang telah bersungguh-sungguh membeli barang basah, memasak dan membakar. Mee bandung u sedaplah Mira :) Siyes I suke. 
Kalau tengok kat kamera Amy a.k.a Mama Tisya lagi banyak gambar kitaorang. Kamera saya kat Encik Hubby so kebanyakan gambar adalah gambar anak2 di kolam. Even, gambar ayam, hot dog dan berger yang dibakar pun takde. Cheh, cam takde proof kitaorang berBBQ, huhuhu.

Anyway, best gather2 macam ni. Dapat berborak, makan2 sambil anak2 menyelam minum air kolam. Dan our lakis, bz layan anak2 dan bz amik makan sendirik! Self service ya, mak2 BZ nak bergossip, hahahah.

9 comments:

Wan Amira said...

Thank you for coming.. :) happy tengok semua happy .. kalau anaknde2 nak datang lagi, let me know :)

Mama Zharfan said...

hehhe mak2 bz bergossip--nasib baik our hubbies boleh sembang2 sesama diaorg kan :)

eyndayusoff said...

Cantik pool tu :-)

Falsya said...

Wahhhh bestnyeeeee....party tepi pool...;)

kakinakl.com said...

salam ziarah ayu

seronok tgk telatah anak-anak bila mandi manda

Nad @ MamaZN said...

seronoknye!
suke tgk amani tu..
excited btul die, hehe

Ezna said...

i setuju....kolam kondo mira cantik sgt :-)

mama_umar_maryam said...

:) tapii :(..klu x zt pon ade nih

Wildan said...

Acara yang sangat berkesan tuh, orang tua dan anak-anak smeua senang.