Interview, Shooting Bersama Dutch Lady

Hari Khamis lepas saya dapat call dari Raymond, PIC dari Dutch Lady..
Memberitahu saya yang my Akid dan Anaqi terpilih untuk sesi temubual (ada recording + shooting), Dan video yang dirakamkan akan dimuat naik ke laman web Dutch Lady. Saya OK jer, memandangkan ini antara aktiviti yang menarik terutama dapat membantu anak2 saya mengatasi masalah berkomunikasi depan kamera + lebih berdikari + berani :)
Shooting sekejap jer, rasanya untuk semua anak tak sampai pun 30 minit.
Saya pilih untuk sesi paling awal yang bermula 9 pagi. Ini emmandangkan saya ada temujanji dengan pihak Harian Metro untuk sesi diskusi (survey etc)

Akid macam biasa akan menawarkan diri untuk menjadi orang yang pertama.
Antara soalan yang ditanya :-
Dahh besar nak jadi apa?
Akid: Pakar Surgeon
Anaqi: Engineer
Afiq: Pilot
(Afiq ditarik juga oleh pihak DLady untuk menyertai dan beliau sendiri pun nak)

Kenapa nak jadi "Pilot"? (anak yang lain pun ditanya kenapa memulih profesion yang mereka minati)
Jawab Afiq: Nak selamatkan orang...
Hahahahahah...

Ada banyak lagi soalan tapi saya tak dengar dan tengok sepanjang rakaman. Sebab duk BZ layan Amani main lif, hahahaha.
Lepas tu anak2 saya di suruh membuat aksi super hero yang mereka minat.
Ada yang jadi BEN 10, Superman dan Boboi Boy :)

Ruang menunggu, siap disediakan air minuman dan coklat...
Sakan Amani makan coklat, tensen mak!
Dapat voucher Jusco RM100 :) 
Oklah lepas tu Dedet dah janji nak bawa dowang pergi Jusco carik barang apa yang dowang suka
---Hot Wheels apa lagik!

Comments

Mama Zharfan said…
besh sbb dpt vou :) ur kids are talented :)
mama tisya said…
wah shooting ank2 ayu..best dpt voucher..amani plak sakan mkn cekelat ye
best dpt pglmnt bdk2 nih, pndi bercakap anak2 sis ;)
Wan Amira said…
anak2 u memang berani depan kamera.. kudos to mummy
Ezna said…
talented kids :-)
anak2pun aktif mcm maknye hihi