My Amani Sakit.......Kena Neb :(

Sejak semalam batuk tak berhenti. Mungkin sebab makan pulut ikan masin kot. Tekak die jadi gatal dengan cuaca sangat panas lately ni. Tiba-tiba malam tadi suhu badan agak tinggi dan start muntah2 atas katil. Batuk sikit muntah, batuk sikit muntah. Abih cadar bola mummy, huhu. Pagi ni demam dah kurang tapi still bawa ke klinik untuk amik ubat selsema dan batuk. Sebab kahak bunyi agak kuat kena lah "neb". 

Sporting gak Amani die relax jer sepanjang mulut ditutupi dengan topeng ber"gas". Cuma dekat2 ubat tu nak abis Amani dah start menangis, "tak nak dah, nanak dah mummy". Saya siap ugut Amani suh makan ubat (Amani ni sangat susah makan ubat) kalau tak kena pakai topeng tu lagik, terus die suh saya bagi makan ubat siap masuk sendiri ubat dalam mulut dier (lepas saya sukat).

Susahnya hati bila tengok anak sakit :( 
Nak amik cuti keroje banyak sangat, huhu :(
Streeeeeeeeeeeeess mak jemah :(

Comments

pinky said…
sabar lah ya.....dugaan Allah bagi tuk kita...
Mama Zharfan said…
cian amani...moga amani cepat sembuh..aminn
Em's Family said…
alolo sian si comel ni .. lepas ni kene control makanan dia lah gamaknya.. i dulu lelah teruk jugak, cuma bile besar, dia hilang sendiri..
Cute Mum said…
memang panas cuaca sekarang .. uyun pon tak larat dah nie..
pernah sekali dania kena wat camnie.. kesian..
hope amani cepat sembuh yer..
ciannye..mmg susah hati kita anak x sihat ni..moga amani cepat sembuh..

betul tu cuaca panas betul skrg nak tido mlm pun x selesa bahang panas terasa..rumah xde aircond..huhu
Yatie said…
Get well soon amani
Falsya said…
kesin nye dak tomei nieh...cepat sembuh kayh sayang..