Stroller VS Troli VS Bakul Beroda | Saat Diperlukan Bila Shopping Bersama Anak Kecil

Saya tak punyai stroller yang dibeli sendiri..
Kalau pernah digunakan oleh anak2 semuanya pemberian my adiks.
Sebab my hubby jenis malas nak angkut stroller sana sini.
So, anak2 saya memang tak merasa sangatlah naik kenderaan ni kalau dibandingkan dengan anak2 uolls. Setakat jalan2 dekat OKlah tapi cuba bila kita nak bersopping. Penat jugaklah nak mengejar si kecik takpun nak kena kendong, dah lah berat badan si kecik ni dah lebih 10kg..

So, si abang memang suka melontarkan idea2 yang bernas terutama bila si adiks tak nak duk troli, apatah lagi stroller yang tak pernah diangkut bersama. Kita duk dalam bakul yang beroda tu ya....
Sah2 bila duduk muat saiz dier jer, hahahahah.
Dah ghupe anak perlarian Myanmar gamaknya!
Siap2 buat trademark 'PEACE" kat emaknya diminta agar jangan terus dibebel, ngeeee.
Sambil duduk, boleh cuci mata lihat barang2 dapur sekali ya, anak..
Boleh tahan duduk tak sampai 20 minit jer, sebabnya..
"Annie akit yuk nak yak lah mummy"

Duk dalam bakul sampai sakit perut, huhu. My Amani kalau die nak melepaskan hajat die kena mengcangkung di satu sudut. Takde feel membuang cara duduk atau baring2 ni..
Amboi details mak dier xplain....erkkkkk

Comments

zety said…
hahaha,samelah dgn cik maryam kt umh tu..time2 g sopping nilah buat projek
Ezna said…
hahahahaha....funny amani....:-)
mana larat kalau tak masuk stroler
kalau g tesco ke giant ke mmg kena ada benda nie hihi.. arief kalau berlari semput woo mak dia nak kejar
Goh Lin Lin said…
Eeekk.....your daughter is so adorable !

Popular Posts