Monday, October 22, 2012

Test Drive Peugeot 3008 | Kalau Saya KAYA, Saya Bayar Cash Itu Kereta!

Hidup adalah pilihan...
Membeli kereta juga adalah pilihan...
Tepuk poket tengok ketebalan...
Hik Hik

Saya minat biasa2 jer ngan Peugeot ni...
Sebab saya guna jer keta apa2 pun, cuma masa muda belia saya memang minat semua kereta jenis sporty!

Tapi Dedet die #peminatsangatgegila dengan brand Peugeot...
Pantang Peugeot ada showroom bergerak, mesti excited nak pergi punya...
Pergi cuci mata semata...

So, masa Peugeot buka pamerannya kat orang ramai di 1 Utama,
Saya pun saja2 register kan diri nak test drive model 3008...
Nak try test cuba --"hebat" sangat ke Peugeot ni kan?
Errrrr... ekceli kalau test drive dowang ada kasi souvenir jugak!
Hehehe, niat asal mmg nak souvenir, nak mengeTEST kereta jatuh niat no. 2 :)
Masa ni dalam kul 11 pagi tak ramai lagi kelibat manusia kat 1 Utama
Saya mengeTEST kereta ni lah...
Smart derrrrrrrrr...
Simpan dalam hati jer kalau rasa nak membeli nya...
Sebab harga dier lebih kurang RM142 on the road...
Pehhhhhhhhh boleh beli sebijik Exora dan sebijik MyVi, hahahaha
See bumbung dieeeeeeeeee...
Kalau nak gelap suasana romantik boleh tutup...
Buka macam ni pun chantek jugak tak perlu buka lampu kereta waktu siang ketika memandu...
Hmmmmm...*logikkenakbukaklampuwaktusiang? Huhu
Cer teka ni apa?
Ini adalah handbrake... Class uuuuuu. Cuit sikit jer... & kalau kita parking autmotik handbrake ni akan 'ON' sendiri.
Bonet giler besaqqqqqqqq... 2 orang saiz Dedet still boleh baring dengan selesa dalam bonet ni, hahahahha...
Fokus pada lubang aircond untuk seat belakang....
Ada shades :)
So tak perlu gantung tuala mandi setiap kali terlibat dengan perjalanan jauh...
Masa saya BZ mengeTEST kete. My Anaqi BZ jugak mengeTEST kete kat situ, bersungguh main...
Cam biasa, di akhir entri kita tayang gambar goodies yang dapat!
hik hik

Memang BEST 3008...
Cantek, ni kira cam ratu cantik kereta...
Siyes, pemanduan pun sedap dan selesa...
Sesedap dengan bunyi harga sebijik kete RM142K tuuuuuuuu

8 comments:

Ezna said...

nice....:-)

Mama Zharfan said...

me sampai sekrg masih suka keta sporty :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mmmm... kang beli sprm kejar pulak ekeke

Gieyana said...

adess..mmg lawa giler..tp dok admire mazda..:-)

Wan Amira said...

suke kerete sporty jugak, tapi kerete tu mesti kene ade auto jugak :p

mama_umar_maryam said...

smart jugak kete nih..so far blm pernah test keta,heheh

gege said...

nak beli tp takut ada sapa pernah pakai ke so camna maintenance dia

gege said...

nak beli tp takut ada sapa pernah pakai ke so camna maintenance dia