Friday, November 30, 2012

Dah Soping Baju Sekolah

Buat persiapan nak ke sekolah sikit-sikit walaupun hakikatnya lagi sebulan sekolah baru nak mula. Kebetulan masa nak beli barang hadiah (goodies untuk luncheon) nampak promo jualan baju sekolah murah. Penghabisan stok katanya! ada company yang memang pembekal barangan baju seperti LADYLIKE, dowang dah tak nak buat baju sekolah lagi. Sebab rugi kerana ianya jualan bermusim. So kiranya nak habiskan stock apa yang ada dowang jual murah2.
 Kualiti kain OKLAH not bad takdelah murah sangat cam jenama TESCO (saya biasa pakai jenama TESCO sebab murah). Anak saya ni jenis cukup 4 bulan dowang akan tukar semua baju baru. Jenis lasak tak larat mak die nak berendam lama dalam bilik air nak mencuci. So, saya memang beli berhelai2 baju uniform untuk anak saya...cukup 4-5 bulan jadi kain buruk baju2 iteww...
 Baju kemeja, kurung RM10 jer..Kalau seluar panjang dan kain RM15 jer...
Baju melayu sekolah agama sepasang RM15 :)
See saya beli sikit dulu....
warming up my wallet sebelum lebih sakan untuk belanja masuk ke sekolah, huhu

Baju pengawas Yana belum beli lagi..
Kasut sekolah PALLAS, belum juga ingat nak beli pakai voucher GIANT dan JUSCO
Buku sekolah start nw saya nak gi beli dah kat sekolah (beratus dah kat situ,, huhu)

Seb baek beg sekolah dah settle...
Semua pakai brand ADIDAS tahun ni, berkat banyak menang contest dapat beg ADIDAS..untunglah kalau nak beli satu beg sahaja mencecah RM200..erkkkk

Peralatan sekolah seperti alat tulis settle dah..
Sempena beli POP nak join contets dan juga goodies dari merata2 mak die kutip dari FB...

Zaman sekararng memang kena bijak berbelanja..
Samada memang membeli menang ala memakai takpun beli POP dapat ganjaran...
Hahahahaha
See perangai ala2 mak shin chan begitu menebal di situ, hahahahah

2 comments:

Ezna said...

murahnya baju sekolah tu. me beli guna voucher aeon. siti saleha yg acukan baju sekolah dania :-) hahahah sin chan :-)

Mama Zharfan said...

comelnya ayu jd mak sin chan heheh