Desa Cattle (Sabah), Meh Skodeng Lembu

 
Jalan masuk ke ladang yg terletak di tanah tinggi... sangat mendamaikan. Tetap berkabus walaupun time kitaorang pergi tu pukul 3 petang. Dari jauh dah nampak lembu-lembu yang gebu-gebu...
Batu yang terukir nama ladang, dan ucapan selamat datang...
My kids yang memang excited...
Pemandangan dari ladang yg Super Awesome! 

Lembu-lembu datang berkawan-kawan...
Masa untuk minum petang...
Kaedah perahan susu menggunakan kaedah teknologi yang terkini, siap bagi makan dan tempat perah tu guna mesin penyedut automatik. Sebab dah biasa dengan kaedah macam gini, mudah jer lembu-lembu ni beratur mengikut arahan.
Lepas tu kitaorang pergi jenguk anak-anak lembu...
Dalam ramai-ramai anak Akid lah yang paling berani sekali..
Siap bagi susu kat anak lembu lagik..
Ada anak kambing jugak kat situ, so berjemaah suapkan anak kambing rumput segar dari ladang...
Afiq sebenarnya takooot nak dekat dengan lembu kat sini...So boleh amik gambar dari jauh-jauh jer
Banyak giler posing cam filem hindustan kat ladang lembu ni... Sebab permandangannya sangat chantek!
4 dari 5 beradik. Saya dan amani takde time ni, kitaorang BZ minum susu lembu kat kiosk di situ...
Comey tak t-shirt ni? Beli untuk Afiq (biru), Amani (merah) dan Akid (kuning)...

Ada juga beli bookmark, susu lembu dan susu kambing...

Desa Cattle ni kat Kundasang sangat dekat dengan penginapan kami di Kiram's Village...
Kalau uolls nak panjat gunung Kinabalu, boleh singgah sini... :)

Comments

Wan Amira said…
seronok tengok anak-anak u.. anaqi jauh dengan lembu yer :D adik dia berani betul
yumielufya said…
seronoknya Madamberkawan-kawan dgn Lembu...hehehe gurau je..bestnya tempat bercuti,terasa nak g sana pun ada,tgk pemandangan cantik giler...
Mama Zharfan said…
pemandangan sgt cantik!!
Nina Hamdan said…
Macam dekat New Zealand aje ! Huhuhu.. Enjoy di sana.
Falsya said…
wahhhh..bestnye bercuti2...;)
Nana said…
new zealand malaysia haha
wlpon bau busuk taik lembu sana sini
tp pemandangan dia sgt cantik!
cantik klau ps nie. dulu ila tak pegi pun sini
sonoknyaa g holiday kan.. :)
Mmg cantik pemandangannya..
t-shirt tu pun comey buat anak2 pakai..:)

Popular Posts