Panjat dan Melilau di Bukit Mesilau Kundasang Kota Kinabalu :)

Malam kedua di Kumdasang, kami sempat naik ke Bukit Mesilau yang antara check point feveret bagi pendaki Gunung Kinabalu. Masa ni jam dah pukul 6 petang tapi gelapnya jam pukul 8 malam.
Ada pelan kawasan Bukit Mesilau, yang mana rata-rata menunjukkan lokasi kabin-kabin yang unik namanya dan cantik rekaan rumahnya,
Aksi gedix kat umah peranginan di Bukit Mesilau
Saya 3 beradik plus Amani yang menyibuk, hahahahah
Saya dan anak-anak....di hadapan Cabin yang bernama St. Paul
Jalan nak ke kabin menggunakan tangga kayu dan nama kabin kat sini pelik2, ada 3 ugly sisters, st paul dll Rasanya sewa semalam kat sini mesti mahal. Duk kat sini memang rasa tenang sangat, kedengaran kicauan cengkerik, bunyi air terjun dan sangat sejuk...
Posing2 kat situ takde lah lama sangat. Sebab keadaan yang sangat gelap...
Tapi siyeslah cantek cam kawasan kat Bukit Tinggi, kalau datang pagi lagi besh berfoto-poyo sampai lebam :)

Comments

juelee said…
bukit mesilau ni memang cantek.. isk tengok gambo2 akak ni rindu pulakkkk
Mama Zharfan said…
posing gedix tu i like hehehhe
waktu kat sabah sarawak mmg awal sikit pukul 6 ptg dh gelap kan..

Popular Posts