Santai Sambil Minum dan Makan Sebelum Naik Flight Balik KL

Gambar kenangan sebelum kami bertolak balik ke semenanjung..
Rasa sedey juga..sebab rasa seronok yang teramat berada 5H4M di Sabah, rasa tak puas lagik..
Since kami dah check-out kul 12pm, dan flight pula pukul 2pm so sempat lagi pergi makan kat kawasan pantai yang terletak tidak jauh sangat dari air port.
Kawasan ni sangat tenang takdelah ramai orang..
Dan ada satu lot bangunan kat situ ada banyak gerai makanan..
Pilih dan order dan makan apa, semuanya ada
Keadaan pantai yang chantek :)
Kami pilih kawasan yang berdekatan dengan pantai...
My kid terutama Akid memang ke mana2 kalau jumpa keropok lekor itu memang pilihan menu utama!
Yang pelik sikit air teh die..
Nilah air teh tarik see warna peliks betul...
Hahahhahaha...
Air tebu limau (air tebu + limau), sedap jugak!
ABC buah saya..
Pehhhh kaya dengan buah-buahan tempatan...
Not bad....first time makan ABC penuh khasiat
teh 3 layer saya---shodap giler
saya order mee wantan--datangnya ghupe gini, tapi memang pueh hati certengok seafood yang berenang2 dan sayuran setaman---pehhh memang makan berkongsi kenikmatan lagi dirasai!
nAsi goreng apa ntah tapi lauk ayam banyak weh!
teh O' Dedet
Kuew teow yang sedappppppppppp..
siyes sedapppppppppppppp
Ni memang makanan trademark kat Sabah..
dari Kundasang, Ranau dan KK merata-rata orang jual chicken wings..
kalau kat Kundasang harga 1 adalah RM1...
then mesti ada kicap pedas (Dedet kata die tengok campuran melibatkan 3 sos)

Dah 2 minggu balik dari Sabah tapi kenangan percutian di sana masih menebal lagik :)
Antara percutian yang best buat saya dan keluarga...

Comments

juelee said…
sabah memang best.. saya pun nk pegi lagi tapi bkn next yr la yang pasti hehehhe.. tempat yg kak ayu p ni mmg sedap makanan die, terkenang2 wantan ho ngan chicken wing nyum nyummmmm
Mama Zharfan said…
semua nampak sgt sedap!!
mummymer said…
orang sabah memang tak kedekut bab makan yer.. :) sedap2 tengok makanannya

ibu emir
Nana said…
sayap ayam kan diorg tulis ciken wing tu
apasal air teh kale oren hehe
Ayu Zarina said…
wahhhh meriah betul ABC nya...lagi sihat dan berkhasiat kot makan ABC tu..:))