Saturday, December 1, 2012

Kita Bakor..Kita Bakor Itu Ayam...

Seronoknya bila menang hadiah yang kita boleh guna dan kongsi bersama keluarga...
Mula2 saya tak teruja menang ketuhar sebab dah ada yang kecik kat umah tapi Dedet teruja lelebih sebab die teringin nak buat ayam golek...
So, Anaqi memang siap2 remind Dedet die tru sms suh beli ayam sebelum balik kerja...Dan Dedet dengan penuh semangat mencarik ayam sebelum balik kerja---yes, ayat cam anak2 Darjah 1 kan :P
 Perap ayam jer 1 jam...
Masak ayam dekat 1 jam...
Dan 3 beradik yang tak contribute apa2 dalam penyediaan hidangan, duk sibuk jadi pemerhati ayam golek in the making...
 Saya siap komplen dengan Dedet, apsal carik ayam saiz SS, paling koman keluarga besar cariklah saiz XL, hahahahah
Ayam ni memang nampak togelkan..
Silap saya sebab menogelkan dier...
Saya buang semua kulit, so kurang moist...huhu

Yana panggil ni "Ayam seksi"
Akid panggil ni "Ayam gedik"
Saya jawab "Makan jer jangan banyak songeh!"

Huhuhu

2 comments:

Mama Zharfan said...

yum yum :)

Ezna said...

cam ayam golek lembah pantai ajer :-)