Wednesday, December 26, 2012

Pilih Kasih

Saya try minum air Detox Kinohimitsu (plum). Sedap jugak :) Hari Sabtu lepas... Tapi yang herannya saya mengalami kesan (selepas minum) yang amat dasyattttt. Kesan bukannya pipi lebih anjal ataupun badan lebih montok. Tapi kesan lain yang melibatkan saya seakan2 serik nak menghabiskan 6 botol lagi kat umah. Serious tak tipu setiap hari saya perlu ke tandas lebih dari 6 kali. Semput mak. Pantang makan jer mesti nak kena pergi tandas. Perut bukan sahaja tak selesa rasanya badan pun banyak angin. Tiba-tiba terpikir entah2 Kinohimitsu ni bukannya air plum tapi acai beri... adoihai. Paling bagus, saya redho jer dengan keadaan saya dengan tidak berjumpa dengan doktor. Dalam hati berbunyik penangan nak kurus agaknya _( oo )_muntah ijou, hahahhaha
Minggu ni adalah minggu terakhir saya mengajar untuk semester 2. Berpulun menyiapkan kertas soalan exam dan carry marks. Bentuk meja still sama tapi atas meja, hanya mereka yang benar2 memahami dengan situasi jer yang mengerti ---> perhhh ayat

OK, citer kat atas bukan pasal PILIH KASIH...
Citer kat bawah der...

Dedet memang perlebihkan anak lelaki...
Hahahhahahahah
Sebab die lelaki punyai minat dan selera yang sama dengan anak lelaki.
My son Anaqi siap boleh ajak Dedet die pergi mengeteh kat kedai mamak. Amboi, so macam mak dan anak pomfuan kena duk umah ya main patung Barbie. Kadang2 nak marah jugak sebab cam spoil anak dengan macam mainan. Kereta Hotwheels rasanya dah cecah kot 200 bijik. Kereta remote control ada kot 10 koleksi (termasuklah yang dah jahanam). Tapi yang syoknya Dedet ni bukan setakat membeli untuk anak tapi menyertai sekali. Tukang charge bateri, Dedet. Tukang susun koleksi Hotwheels, Dedet. Paling tak tahan boleh pilih kereta Hotwheels berjam2 dengan anak2 lelaki.

Sebab minat dan dari spesis yang sama. Dowang boleh share macam2...
Ni yang latest tak sampai seminggu. Sekali 3 bijik Dedet beli. Hadiah besday anak2 lelaki (rasanya yang sambut besday bulan ni Anaqi sorang jer,hahahahaha).
Tapi Dedet still ingatkan anak perempuan. Beliau turut membelikan key chain buat gegirl. See memang pilih kasih kalau kita bandingkan nilaian hadiah, hahahah. Dedet beritahu saya ekceli die takde idea nak belikan hadiah anak perempuan apa. Tak retilah abis citer. So die kata masa nak beli keta mainan die ada called personally cakap dengan Yana yang die tak belikan apa-apa hadiah buat Yana. Nanti Dedet bagi duit kat Mummy, dan Yana pergilah shopping! (Ayat last ni saya saja reka, hahahaha)

So idakler pilih kasih sesangat. Cuma pilih berdasarkan minat dan paham dengan kehendak anak. Macam saya memang pilih barang/hadiah anak mengikut perasaan saya. Sebab saya nak anak sentiasa bergelumang dengan buku so saya memang suka beli buku. Yang mana Yana memang suka tapi my boys selalu cakap "Boringgggggnyer hadiah ni"...See mak yang memahami, hahahahah

Pstt: Jom anak pomfuan ku kita shopping. Rembat baby alive ngan baju gegirl!

4 comments:

juelee said...

haha lelaki mmg gitu, kalau habi beli adiah rayyan mesti car, pistol, siap aritu ank beli nerf... prffftt sape yg nak main ntah la.. hahhaa

Ezna said...

me takut baby alive....mcm hidup jek..

Mama Zharfan said...

hehhe sama kes mcm my hubby ni--dh lah me tak de gegirl...:/

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

hihi... ila kedekut jarang beli mainan.. amana suka buku so selalu belikan buku.. arief suka mainan tapi kejap je dah hancur grrr