Seronoknya Ber-Kitar Semula

Saya dan keluarga memang suka simpan tin dan suratkhabar lama..
Kitaorang jarang benar buang...
Walaupun hakikatnya saya rasa semak dengan suratkhabar yang menimbun..
Tapi laki saya kata kalau nak buang "kita buang kat pusat kitar semula, banyak faedahnya"..
Tapi nak mengangkat masuk keta lepas tu nak mencari pusat kitar semua, kami sekeluarga terpaksa ke Shah Alam. Dari PJ uolllllllllls...Puas carik kat sini semuanya jenis tutup hari Ahad...adoi
Tengok harga barang yang boleh dikitar semula not bad kan :)
Gigih anak beranak mengitar semula..
Dapat upah hasil penjualan RM11, huk huk OKlah kot lepas duit minyak ke Shah Alam :p

Comments

Mama Zharfan said…
ciput bebenor hasil jualan tu hehe
Nana said…
xpenah lg recyle tmpt mcm ni bese jual kt lori datang umah
hehhe,kitorg mengharap lori yg ada healer tu dtg
Merlyn Hasshim said…
saya selalu tunggu lori dtg, biasanya dpt dlm 4 ringgit, lepas la nak beli eskrem sorang satu.
Ros said…
s.alam kat mana k.ayu?
ros---die dekat seksyen 11 rsnya (akak pun tak sure seksyen2 ni)...jap tapi landmark die sebelum masalam tu..die dekat ngan shell/caltex...dulu kat dewan serbaguna skrg die pindah depan gerai2 (ada gerai nasik ayam yg pamos kat situ)

Popular Posts