Tuesday, October 30, 2012

Jumpa Rozita Che Wan a.k.a Cik Ta Yang Gorjes

Hari tu kan...Saya dapat invitation minum petang bersama Cik Ta...
Excited jugak, sebab Hi Tea berlangsung di Menara KL..esklusif gitew
Nak sampai ke tempat kejadian, saya sesat hokeh...
Stress jer sebab sampai majlis dah bermula..
Tapi OKlah sebabnya ianya private function, memang seronoklah berjimba2 dengan mereka2 yang datang :) walaupun sampai lambat, hahahah.
Makanan yang disediakan untuk pakej Hi Tea, oklah not bad...
Tak banyak pilihan dari segi makanan berat tapi kuih muih kek, memang pelbagai jenis :)
Kek yang shodap....
Selebet betul saya...
dari opis terus terjah sini tu yang nampak serabai giler..
Tapi Cik Ta memang maintain cuns senantiasa..
Ya deh..kita gather2...
Bersama dengan editor Harmoni yang sangat suwittt...
Kenal Ira kat sini...Ahem, Ira ni katanya selalu terjah blog saya...
Heheheheh....Comey jer Ira ni, saya suker giler tudung Radiusite pink kaler tuuu...
Orang kuat di dapur bersama Cik Ta...
Ooo hokeh saya yang pendek bersama Cik Ta yang tinggi lampai..
Overall, sangat besttt sebab saya tengok Cik Ta walaupun muka cam ala2 sombong tapi sangat peramah u. Saya lak jadi pendiam kat situ. Macam2 we all story mory, betullah kata orang tak kenal maka tak chenta...Sekarang dah kenal sikit2 ngan Cik Ta rasanya beliau antara artis yang saya jumpa tak sombong. I like..........
Goodies lerrrrrrr....
Paling besh dapat majalah Harmoni yang latest :)

pssssssst: Sibuk berperang dengan keroje la ni........Blog pun rasa malas nak hapdet, huhu,

Monday, October 29, 2012

Shopping Guna Voucher, Boleh Senyum Sampai Ke Telinga!

Memang besh menang voucher soping...
Sebab dapat berbelanja dengan gembiranya tanpa memikirkan berapa sen dalam dompet...
Cuma kekadang voucher memang ada macam2 T&C...
Seb baik saya dapat voucher Adidas dan Nike yang takde banyak karenah
Cuma Nike tu kena beli barang normal price item yang agak mahal2 juga barangnya.
Mula-mula soping kasut Dedet kat Adidas Cathay, voucher RM280, kasut Dedet RM290, so tambah dalam 10 hengget jer :)
 Lepas tu gerak ke Nike di The Curve...
Ghupanya outlet Nike kat The Curve dah berpindah tempat. Kalau dibandingkan dengan lokasi outlet dulu lagi besar dan lagi banyak pilihan.
 Dekat outlet Nike paling lama, sebab tak banyak choice sangat. Pening kepala nak beli barang apa. Tengok Anaqi dah buat aksi kepenatan, huhu.
 My Amani hepilah... Sebab dapat botol air Nike yang comey warna pink lagi.
Saya pesan ngan Amani, "Ni botol susu Amani ya tak nak isap yang ada puting lagik ya..."
Amani memang teruja, "Ok mummy"
Iyalah tu balik umah still carik botol yang ada puting lagik!
Hasil rembatan di Nike dan Adidas bersama model keluarga...
Oklah berbaloi kena tambah semuanya tak lebih 20 hengget...

Ni yang besh kalau menang voucher, serupa soping pakai duit sendirik ajer.
Jimat belanja :)

Sunday, October 28, 2012

Nabila Huda Bersama Johan...| Random Pic Dihujung Minggu, Mak BZ Berkenduri!



Saya terjumpa dowang masa gi jejalan kat Cathay last week...
Ada tour ASK kalau tak silap, ramai gaklah artis yang turun..
Tapi saya takdelah excited bebenor nak menunggu, hahaha
Cuma bila kelibat Nabila kuar ke pentas dengan cara gila2..
Nampak menarik jugaklah apatah lagi Johan pun ada...

Ni couple sensasi of the year ni..
Secocok ke? Oklah...kot...
Pagi2 dah buat gossip, hahahah

Tapi bila tengok Johan pakai baju ijau seluar merah--ni pesen colour block punya style, berani mati main warna--cam lawa gak cuma rasanya tak semua org sesuai pakai cam tu. Kalau my laki pakai macam ni, saya akan buat2 tak kenal dan jalan pun rasa nak jauh2, hahahaha. Tapi bila artis jer pakai apapun kaler pun nampak sesuai...kan...

Anyway saya suka dress Nabila, kaler biru tua tu sangat sesuai dengan paten gaun dan juga aksesori spek hitam..erkkk pakai spek hitam dlm sopping mall, ni gaya tak ikut tempat dan acara ni, hahahahah...

opss...gossip lagik...erkk..
Oklah saya nak siap2 nak gi kenduri korban dan juga kenduri kahwin...
cau air cincau*

Friday, October 26, 2012

Perjuangan, Pengorbanan dan Harapan :)

*Superhero mode

Perjuangan - Saya masih berjuang melakukan hobi yang saya suka dan bebanan kerja yang semakin bertambah sejak akhir- akhir ini. Susah sebenarnya nak jadi manusia yang sempurna dan serba-boleh dalam semua perkara.

Pengorbanan - Korban masa tidur dan senggang saya dengan melakukan kerja yang penting dan perlu diuruskan segera. Korban perasaan bila perlu buat kerja melebihi waktu kerja. Berjaga malam bagi memastikan keperluan anak tersedia memandangkan sejak kebelakangan ini anak saya begitu memerlukan saya dalam membuat persediaan pelbagai benda sebelum mereka pergi ke sekolah --- aktiviti lukisan, ko-Q dll

Harapan - Moga apa yang dilakukan membuahkan hasil. Moga saya dan keluarga mendapat kesihatan yang baik. Saya juga tidak sabar untuk pergi bercuti dan mengambil cuti yang panjang setelah lama tidak berehat dan melakukan aktiviti bersama keluarga :)

*itu ajer*

Salam Hari Raya Aidil Adha Buat Semua Readers!

Wednesday, October 24, 2012

Candylicious Jualan Happy Hour!

Hari tu masa jalan-jalan carik pasal kat 1 Utama...
Betul2 lalu depan Candylicious...
Tengok ramai sangat orang kerumun...
Ala2 cam tengok orang jual minyak kat tepi jalan :)
Ghupa2 nyer...
Ada special offer...
Coklat seperti yang tertera di gambar.......
Murah gaklaaaaaaaaa...
Cuma tarikh nak expired lagik satu bulan, hahahah
Saya tanya adik yang jual tu (staff Candylicious)
Selamat ke makan benda nak expired?
Die kata kalau coklat dowang kalau expired bulan 11 maknanya lagi 2 bulan
sebenarnya tarikh luput.
Hmmmm
Last2 saya beli jugak.................. sebab murah...
2 Hershey's dan 2 Reese's :)

Tuesday, October 23, 2012

Zinger Double Down dan Mini Cooper

Terpengaruh ngan iklan TV ekceli plus memang mulut teringin nak rasa "Best sangat ke Zinger Double Down?" esklusif dari KFC. Terus tanpa rasa bersalah dengan keadaan berat badan terus menerjah KFC TTDI baru2 ni. Semata2 nak merasai kenikmatan Zinger burger yang terbaru... dan siyes memang burger kali ni memenuhi citarasa anak tekak saya. Sedapppppppp giler!!

Nak kata burger tak juga, sebab die takde roti dan sayur--cuma ada ayam die buat ala2 roti burger, mayonis dan cheeeeeeeeeeeeeeese. Cam meratah ayam saja2 :) Cuma ayam ni takde tulang, isi jer.

Takdelah besar sangat, tapi saiz muatan perut saya sudah cukup memadai :)

Meleleh cheese, meleleh air liuq... erkkkkk
nom nom nom nom
 Beli Zinger atau sebarang hidangan ayam kat KFC boleh beli kereta Mini Cooper. Kalau beli 6 bijik satu kete jatuh harga RM5, beli satu2 harga kete ni RM7 hengget lebih rasa... So, peminat koleksi model2 kereta bolehlah beli. My anaks memang suka-dowang kan memang pengumpul keta Hotwheels yang tegar, yang gegar pokai duit mak pak dowang, hik hik :)

Monday, October 22, 2012

Test Drive Peugeot 3008 | Kalau Saya KAYA, Saya Bayar Cash Itu Kereta!

Hidup adalah pilihan...
Membeli kereta juga adalah pilihan...
Tepuk poket tengok ketebalan...
Hik Hik

Saya minat biasa2 jer ngan Peugeot ni...
Sebab saya guna jer keta apa2 pun, cuma masa muda belia saya memang minat semua kereta jenis sporty!

Tapi Dedet die #peminatsangatgegila dengan brand Peugeot...
Pantang Peugeot ada showroom bergerak, mesti excited nak pergi punya...
Pergi cuci mata semata...

So, masa Peugeot buka pamerannya kat orang ramai di 1 Utama,
Saya pun saja2 register kan diri nak test drive model 3008...
Nak try test cuba --"hebat" sangat ke Peugeot ni kan?
Errrrr... ekceli kalau test drive dowang ada kasi souvenir jugak!
Hehehe, niat asal mmg nak souvenir, nak mengeTEST kereta jatuh niat no. 2 :)
Masa ni dalam kul 11 pagi tak ramai lagi kelibat manusia kat 1 Utama
Saya mengeTEST kereta ni lah...
Smart derrrrrrrrr...
Simpan dalam hati jer kalau rasa nak membeli nya...
Sebab harga dier lebih kurang RM142 on the road...
Pehhhhhhhhh boleh beli sebijik Exora dan sebijik MyVi, hahahaha
See bumbung dieeeeeeeeee...
Kalau nak gelap suasana romantik boleh tutup...
Buka macam ni pun chantek jugak tak perlu buka lampu kereta waktu siang ketika memandu...
Hmmmmm...*logikkenakbukaklampuwaktusiang? Huhu
Cer teka ni apa?
Ini adalah handbrake... Class uuuuuu. Cuit sikit jer... & kalau kita parking autmotik handbrake ni akan 'ON' sendiri.
Bonet giler besaqqqqqqqq... 2 orang saiz Dedet still boleh baring dengan selesa dalam bonet ni, hahahahha...
Fokus pada lubang aircond untuk seat belakang....
Ada shades :)
So tak perlu gantung tuala mandi setiap kali terlibat dengan perjalanan jauh...
Masa saya BZ mengeTEST kete. My Anaqi BZ jugak mengeTEST kete kat situ, bersungguh main...
Cam biasa, di akhir entri kita tayang gambar goodies yang dapat!
hik hik

Memang BEST 3008...
Cantek, ni kira cam ratu cantik kereta...
Siyes, pemanduan pun sedap dan selesa...
Sesedap dengan bunyi harga sebijik kete RM142K tuuuuuuuu

Saturday, October 20, 2012

Suke Bila Tengok Anak Dalam Video Dutch Lady

video
Hepi weekend uollllllllllls.
Masa untuk bersama keluarga :)

Friday, October 19, 2012

Perabihkan Voucher Makan Disaat Akhir :)

Hari tu saya ada menang voucher makan Hi-Tea di Holiday Villa, Subang Jaya.
Duk tertangguh nak pergi dengan tnc boleh guna di hujung minggu. Memang kelam-kabut. Paling sadis voucher hanyalah untuk 2 orang semata-mata. So, anak yang terpilih untuk menyertai haruslah yang FOC--My Amani dan Afiq :)
Sangat very demanding ini budak, macam-macam die nak, lepa stu tak nak makan.
Afiq yang sopan bersama trademark "peace'-nyer
Dedet kalau pergi Buffet die biasanya amik sikit2--takdelah beria makan macam saya. Alasan beliau lagi banyak pilihan makanan lagi tak tahu nak makan apa. Lainlak kalau dibandingkan dengan saya "lagi banyak makanan didepan mata, lagi tinggi nafsu nak makan apa yang ada"...
Kih Kih...

Yang peliknya kitaorang dapat voucher Hi-Tea tapi hidangan yang disediakan makan untuk makan tengahari. Memang besh dan banyak gilerrrrrrrrrrrrr.
Ni lah anak dara saya yang memang gemar bergaya dimana sahaja :p
See makanan di merata-rata...
Ni feveret port Amani...dessert, die suka amik cake tapi tak nak makan. Lepas tu yang jadi mangsa "emak" dier jugakkan :)
So saper berminat nak makan kat sini boleh skodeng  harga seperti gambar yang tertera.

Saya memang puas hati makan kat sini sebab ianya sedap dan FREE!!!
*Hehehehe*