Monday, January 14, 2013

Demo Memasak Bersama MWW :)

Program hari Ahad...
Kat CITTA Mall...
First time terjah itupun sebab event...
Okla... cuma kalau datang nak berbelanja... yang saya nampak PRESTO jer...
Banyak kedai/cafe makan kat mall ni...
Parking pun senang...
Event berlangsung kat luar Times Book Store...
Kecik jer book store die tapi ramai orang datang tak berhenti...
Kali ni saya belajar masak dan mendapat tips menyediakan hidangan dari Chef Billy...
Beliau ni memang tenaga pengajar untuk Hotel Berjaya & Co...
Mudah jer cara masakan...
Dan chef ni ajar cara macamana nak masak sedap tanpa terpengaruh sangat pada sukatan bahan2...

Dalam 1 jam...
Kami belajar 3 jenis hidangan yang simple tapi sedap...
Cam kat atas ni "veggie grill" die guna minyak Carotino...
Ayam Marmite...
Saya lagi suka kalau letak sos tiram...
Kelebihan die ada kacang gajus...
Biskut garlic... atau dalam bahasa melayu biskut bawang putih...
Ni lepas makan boleh jer sembur kat vampire sebagai pendinding muahahahahah...
Saya kureng suka biskut ada campuran bawang putih dan halia... sebab saya ni "kampung style" suka biskut manis2 cam tart dll :)
Sejam belajar dapat goodies bag...
Paling besh ada voucher The Times RM20
Compact powder pun ada... macam2 ler
Gigih angkat tangan jawab soalan, dapatlah hamper...
Produk keluaran GBA, macam2 ada...

Suka mak noks!
So uollls macamana weekend... best tak???

6 comments:

Merlyn Hasshim said...

best.. dpt ilmu n dpt goodies...
kenapalah diaorg tak nak buat kat JB, sure me terjah :)

Mama Zharfan said...

beshnya dpt mcm2 goodies :)

Ezna said...

me balik kg :-)

shila azizi said...

seronok betul tengok kak ayu ni..sokmo dapat hadiah & goodies best2..share tips sikit...

AyuArjuna BiGoshh said...

shila---- akak selalu ikut event majalah :) tahu dr FB :)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

beshnye..