The Imposible Yang Best Giler | Anak Saya Yang Excited Bergambar!

Dalam banyak citer kat Cathay Cineplexes...
Citer ni jer yang kitorang sefamili boleh tengok...
Sebab nak guna voucher kena carik movie yang dah di mark free* 
Saya suka citer ni walaupun kalau kita tengok dari jalan ceritanya nampak agak berat...
Takde adegan kelakar ke apa... (sy kan jenis suka movie yang ada sentimen funny-funny sikit)...
Cerita ni memang boleh menyentap perasaan sesape jer yang menonton dan kalau tak silap kisah ini difilemkan berdasarkan kisah benar satu keluarga yang terlibat dengan fenomena tsunami yang melanda Thailand satu masa dulu.

Elemen kekeluargaan begitu kuat dalam citer ni...
Kalau tengok watak Lucas anak sulung dalam citer ni memang ada sikit perangai Anaqi--jenis suka menyakat adik, kasar tapi hatinya lembut dan bertanggungjawab...
Banyak part sedeh sebenarnya... masa mak dier sakit, masa ayah nak tinggalkan 2 anak kecil dan mengarahkan anak yang berusia 7 tahun untuk menjaga adiknya yang berusia 5 tahun...
Moral value memang tinggi dalam citer ni... Tentang tanggungjawab, kasih-sayang, tidak pernah putus asa dll...
Bila tengok part mak yang berusaha bersama anak sulong (Lucas) dier ketika detik2 cemas (tsunami) memang boleh meleleh air mata... tapi yang paling saya tak tahan masa pertemuan ketiga-tiga beradik bersama ayah mereka di hospital... rasanya time tu anak saya ramai yang menangis... yang tak nanges Amani (sebab die takde perasaan) dan Afiq (die boleh tido lena)...

Rating dari saya : 9/10

Dan cam biasa anak saya sebelum masuk movie...
Sangat BZ berposing...
Takde keroje sesangat kan..
So layan jer...
Afiq bergambar bersama pistol pendeknya :p
Ok... Gambar pelakon kat poster kurus... yang realiti agak berisi sikit hahahahhaha
Tak leh blah tengok Amani berposing mengada... Lately ni pergi mana-mana mesti bawa anak patung... Tukar2 pulak tu...Yana masa kecik takdelah jenis kelek anak patung... Tapi saya suka jugak tengok Amani dengan patung ke mana-mana cam nampak comel jer...erkkk

Comments

mama tisya said…
best citer ni smp nangis bengkak mata...huhuh
Mama Zharfan said…
waaa mcm menarik jer movie ni
Hermit said…
Cerita ni memang best... lebih2 lagi kalau bayangkn kita (as parent) di tempat mereka... bagi kesedaran untuk hargai setiap detik bersama org tersayang...
aduhh mmg konfem nangis tgk citer tsunami nih..dhla dulu mase hanimun kt phuket mmg tgk btol2 tmpt hotel yg diorg rakam tu :(