Ang Pow Untuk Anak-Anak

My hubby bosnya berbangsa cina...
So setiap kali perayaan Tahun Baru Cina, berkeping2 ang pow Encik Hubby dapat...
Apatah lagi budaya dowang akan beri sebelum raya cina sekali, selepas raya cina pun dapat lagi...
My hubby pulak jenis excited mengalahkan anak2 die bila dapat ang pow ni...

Beria hari tu balik awal dari kerja...
Duk gigih kira duit dalam sampul...
Petang tu panggil anak2 suh beratur kutip ang pow dari bapak sendiri...
My hubby memang agihkan setiap duit ang pow sama rata dan diberikan pada anak2...

Pada bini sendirik tak de pulak...
Arghhhh kecik ati, huhuhu

Dapatlah seorang anak tu dalam empat puloh hengget...

Lepas tu kitaorang kuar makan...
Tiba2 jer My Afiq keluarkan duit dua hengget die dari poket seluar...
My Hubby tanyaler "Nak buat apa Afiq bawa duit yang Dedet kasi tadi?"

Afiq jawab, "Nak belanja Dedet dan Mummy minum air..."

Adoihai tachiiiinggg sungguh...
Walaupun dia bawa hanya 2 hengget jer (ikutkan mana lah cukup, belanja untuk bapak dier sorang cukupler). Tapi sebab sifat prihatin dan ada rasa ingin berkongsi dengan apa yang dia ada...
Membuat saya senyum bangga...

Dedet amik duit Afiq dan simpankan balik...
Dedet siap cakap dengan Afiq "Good Afiq, next time ya Afiq belanja, ok?"
Muka2 budak excited...
Time ni semuanya dengar kata, iyerler nak duit raya...
Anaqi yang pura2 malu nak amik ang pow...
Sedangkan die dah banyak plan kat kepala apa yang perlu dibelanjakan dengan duit angpow tu... cheh!

Comments

Mama Zharfan said…
siyes besh dpt ang pow tu ;)
♥cikmOt♥ said…
wow, bestnya dapat angpau...
ada isi lagi...

kita selalu dapat angpau dari bos masa raya puasa jek...
best jugak time tu...
tak sabar nak raya...hehehe
Ezna said…
angpow kalau orang cina bagi selalunya banyak.....wahhhhh best yek...:-)