Thursday, February 28, 2013

Hari Ini Hari Paling Sengal Dalam Hidup...

Cer tengok gambar ni, ke tak nampak keSENGALan sangat?
Berchamwhore sengsorang dalam bilik...
Seb baik dalam bilik kira OK lagi, kalau mood lagi bertambah teruk berchamwhore sensorang 
dalam tandas boleh jadik jugak...

Penat deh!
Tensi dengan segala urusan yang sedang menimbun untuk diberehkan...
Baki penat hari semalam pun tak abis lagik, hari ni seawal pagi 2-3 sms sudah masuk...
Kerja-appointment student-projek tergendala...

Adoii...
Time ni jugak nampak my BFF Amira update diri di FB yang die kini kat obersi...
Bisnes trip, seronok wooo gi meeting semua jenis kena naik flight...
Kerlasss... errkkk
Kalau tanya sendiri ngan Mira, mesti die akan cakap ala2 macam ni...
"Ala, I suka lagi kehidupan U, banyak masa dengan keluarga..."--> kan Mira? :p
See... see... see..
Akan berbalah2 dengan kenyataan dari saya lak... "Ala, U lagi best dapat makan angin, I setiap hari akan melakukan perkara sama jer. Setiap topik dalam text book semua I dah hafal. Setiap bait perkataan I boleh ingat tau... Yerlah 10 tahun dah idup macam ni -mengajar... mengajar, wahahahahah"

Manusia kan...
Mana pernah puas hati...
Jarang sangat jumpa orang yang suka barada di takuk sama untuk masa yang lama...
Ada yang jenis suka berada dalam tahap selesa tanpa mahu merasai apa2 cabaran...
Ada yang memang nak cabaran... ala "I want more challenge"...
Dah rasa macam hidup dalam "Amazing Race" lak...

Cam saya... Banyak jer perkara baru saya boleh lakukan...
Cuma nak mulakan atau tidak...
Contohnya: Sambung balik PHD yang berapa kali tengendala... Takpun join kelas fitness so boleh kuruskan badan dan kurangkan stress. Takpun aktifkan diri join "all out" aktiviti student, paling terdekat pergilah 
buat kerja amal di Cambodia...

Memang banyak perkara baru boleh dibuat sebenarnya...
Nak meriah sangatkan hidup...
Sebelum start keje meh warm up ala otoromen di atas dalam bilik...
Pastikan pintu bilik berkunci...
Nak dapatkan mood untuk bertugas...

Kalau rasa malas dan hilang arah sangat, boleh amik EL hari ni...
Alasan terbaik: "Saya rasa badan2 saya senggal hari ni bos..."
Ok gakkan? :)

7 comments:

Mama Zharfan said...

i dh buat a big decision for my career ni...berkorban weekend selama 4 bulan nanti...

AyuArjuna BiGoshh said...

jadi trainer ke suzz :)

Ezna said...

Ayu....i suka gambar u tu, gambar otromen dan lenggok bahasa u ni...Memang menceriakan i ler...hik hik hik......:-) You alls semua BEST dari i yg tiada pendapatan sendiri. Nak shopping pon berpada je la....huhuhu. Unless la menang adiah best leh le gi oversea. Itu pun kalau menang. Kalau tak menang me dok diam diam kat rumah yek....:-)

Mooniqueen said...

memang akan ada hari2 kite jadi mcm tak betul sikit.. hehehe

♥cikmOt♥ said...

hehehe, tu belum lagi saya jadi sengal kak..erkkk

Sidratul Muntaha said...

semester start
semem benda nk kejo n buat
samalah kak
penat betul..
bilalah nk bulan 9?!
erk?!!

Wan Amira said...

alolololo, lain orang lain caranya.. kite ni memang tak puas hati.. nanti u dapat mcam i, u nak jadi macam u sekarang ni pulak.. same je lah dengan i hahaha..