Munduk... Monduk... Camana Ya Ejaannya? Apapun Saya Dah Sempat Menyopping Di sini

Jumaat lagik uolllsss...
Phewwwwwwwww...
Citer kat kelantan banyak berbaki lagi ni...
Dengan sindrom mode terjun dan lemas dalam kelemasan, adoihai...
Bersawang udah my belog...

Hari tu my SIL, along beria lah ajak saya pergi ke Monduk ke what evala camana ejaan dier...
Kali ni menurut My SIL, kita soping memang masuk SIAM...
Giler BEST pergi obersi biarpun menaiki sampan semata2 hahahaha

My MIL memang geng sekepala bab2 menyopping ni...
Sebab tu boleh kawtim banyak benda dengan MIL bila tang planning untuk bershopping, hahaha

So pagi2 lepas hujan berhenti kami terus gerak ke Monduk ni...
Parking memang penuh tapi sebab bawa si kancil yang kiut, nyelit mana2 jadi dekat jer ngan
kawasan perabih duit di Siam iteww...
Tenang jer nampak, kan?
Kalau ikut realiti punyalah padat pekan Monduk hari tu...
Sungai nak melintas tu takdelah panjang mana...
Tapi air sungai ni rasanya dalam jugak...
My MIL memang beria nak laksa Siam ni berkilo2. Rasanya sekilo 5 hengget kot...
Siap ada kuah bagai tapi sayang takde ulam...
Saya dah terbiasa makan laksa yang ada ulam2 sikit bagi penyedap tekak!
Masa mula2 sampai hujan baru berhenti di sini...
Tengah2 syok soping, hujan selebat2nya...
Adoihai... Tapi still gigih menyoping tak terbantut langsung...
Sopping sampai lapar tahap gaban...
Berhenti makan mee celup...
Pehhhh TERBAIK bak kata Boboiboy!
Kedai kuali-periuk-belanga, baju-palazo-peplum, kacang-ikan bilis goreng...
Dan finally kedai jual TOTO ala2 comforter tebal...
Merembat 2 TOTO di sini, harga agak berbaloi RM35 jer...
Dengan selimut yang sangat CUTE sepuloh hengget dan towel Angry Bird lima belas hengget!
Muka orang excited My SIL sebab berjaya membawa adik iparnya yang comel iaitu saya yang gigih membuat pelaburan beratus2 di negara seberang...

Sawadikap... Kapkunkap

Comments

Falsya said…
betul lecak haaa..tp itu xpatahkan semangat nak menyopping kan.hehehe
shopping habis.kalau ila pun mungkin akan beli toto banyak2
Mama Zharfan said…
waaa murahnya toto tu!!!
Nina Hamdan said…
Geng la kita madam! boleh jalan2 cari shopping mall.. hehehe :)
murahnye!murahnye.dh aku plk meroyan bace,hehehe
Nana said…
igt nnt blk klate nak g sni la
Ezna said…
oh kena cross sungai tu naik sampan yek...takde jambatan ke ayu? nampak pendek ajer nak ke seberang.
gi obersi ezna pes time naik sampan haha...nk berenang pun blh hehe