Tuesday, February 26, 2013

Sudah Mati Lama Rupanya...

Bukan mati sebab sakit, kena bunoh ditikam bertalu2 dan sewaktunya dengannya...
Mati lesen ya...
Mati rupanya sejak bulan 6 tahun 2012...
Apakah?

Bukan nyanyuk ya... tapi malas nak pergi renew...
Saya antara pengguna jalan raya tegar tapi jarang2 melakukan kesalahan trafik so memang selamba badak jer drive dengan lesen dah luput tarikhnya :)
Bukan calang2 matinya pada tarikh bulan 6 tahun lepas...
Ikutkan hati nak renew bulan 6 tahun ni, wakakakaka
 Sebab semalam kena pergi pejabat pos, ada keje sikit...
Dan kebetulan pejabat pos kat Jaya One pertama kalinya datang, takde orang kecuali kerani kat kaunter...
So, renew teruslah...
Setahun jer pulak tu...
Sebabnya duit ada 33 hengget 45 sen jer dalam wallet...
Renew setahun 32 puluh hengget...
Serengget lagi duit bayar parking...
So berbaki dalam wallet semalam 45 sen semata-mata...
Hebat kalau kena rompak time tu, mesti perompak menyesal... Hahahaha
Ni lesen utama
Muka putih kerana bedak seinchi ya...
Paling tak leh blah, lipstik merah menyala...
Jangoklah! First time dapat lesen keta, kan?
Anak2 saya terutama Anaqi asyiklah mengutok gambar kat lesen saya ni...
"OMG... OMG Mummy mengapa bibirmu merah sekali, rupamu umpama makhluk begitu pelik 
yang pernahku kenali"...

Ko nak kena lempang 22 saat anakku? Silakan sebutla berkali2 ya...
Mak bibir merah memang kijamm... Wahahahahahah

6 comments:

Mama Zharfan said...

hehehe kelakar la plak entry ni ;)

Ezna said...

huiyoooo cantik ohhh gambo u punya listick..hehehe...:-) adehhh u ok la tak kena saman. Me kena saman sekali sebab ckp phone masa driving, peh tu hulur lesen...lesen pulak tamat tempoh. 2 in 1 i dpt saman...Adehhh abang polis tak kasi chance langsung tapi saman tu dah byr dah...lega...

Ezna said...

***lipstick

adzairdawati makdara said...

aiseymen bila baca entry ni br mak teringat lesen mak dara.. entah2 dah mati juga tarikhnya uwaaa .. nak check skrg jugakkkkk hehe

skulluv said...

nasib baik sekarang lesen mati ikut tarikh birthday. kira kalau tak ingat gak tak tahu nak kata la kan.huhu

Hermit said...

as always... my cik Bedah.. memang hebat... kohkohkoh... sanggup lagi renew-kan setahun je, bole max 5 tahun la, kasi cari ATM & ambil duit lebey la... gerenti taun depan lupa lagi... aiiii.. anyway, wonder why Big G still want us to renew driving licence annually... kinda stupid.. some country sekali je seumur hidup, lulus test, bayor fee buat lesen & that's it.. lesen idup sampai hang mati.. takyah pikir2 dah... logiknya camtu ler... apekehey nak renew2 lagi? good thing is, someone gonna fight for this.. SAYA SOKONG!kehkeh