Monday, March 4, 2013

Cabaran Huggies 30 Saat, My Amani Menang Tempat ke-3 :)

Hokeh Uolls... Ingat lagi tak posting saya yang ini? ---> Jomlah Terjah Mydin Bla Bla
Ahem, semangat giler saya dan Amani menerjah Mydin semata-mata nak join event "Cabaran Huggies 30 saat". Setiap hari bermula Isnin sampai Ahad ada saringan peserta.
Ni pentas utama, ada aturcara Huggies sepanjang minggu...
Ini yang paling BEST!
Jangan tak caya harga pampers 1 pek hanyalah RM29.90...
Murah dan berbaloi!
Dah beli akan dapat barangan free dari Huggies...
Barangan free saper2 pun suke, kan? :)
Lepas tu, boleh berpeluang menyertai join Huggies fotogenik :)
Amik gambar, dan terus hantar kat kotak yang disediakan di situ.
Amani posing memang "fotogedik".
Die memang bad mood time ni, tapi bila mummy die suruh amik gambar. Amani akan follow tapi kena dengan mood yang swing, muka cetung gitew.
Banyak aktiviti boleh dilakukan di situ. Kalau rajin lepak lama2 sambil menjawab soalan. Akan dapat free sample pampers (2 keping) takpun tisu (1 set ada 3).
So, masa saringan pertama...
Saya dan Amani menang!
Alhamdulillah dapat voucher KFC@Pizza Hut@RasaMas RM50...
Ohh ya, setiap hari akan ada 3 sesi, dan setiap sesi ada 3 pemenang...
Antara 3 penukar paling pantas, akan dipilih seorang untuk berentap di acara final

**********************************
Dan Alhamdulillah, saya dan Amani mendapat bacaan terpantas pada hari Jumaat dengan masa 11.34 saat. Fuhhhhhhhhhhh...
Dapat panggilan dari PIC, untuk menghadirkan diri ke acara final pada 3.3.2013 8 malam di mydin USJ. Excited dan gabra silih berganti dalam fikiran lepas dapat sms dan call...
Masa tu memang fikir, "Ok join untuk seronok2 jer bersama My Amani"
Sebelum cabaran dimulakan, pelbagai persembahan atas pentas dipersembahkan.
Antaranya gimik dari ahli silap mata...
Yang ini paling cute...
Comey jer dowang joget "Oppan Gangnam Style".
Gaya PSY :p
Dan kumpulan penari yang "miming" sambil "berdancing"
Cam lawak gak saya rasa...
Cabaran 30 saat, dilakukan di sini...
Tertutup gitew...
Kita kena lari masuk dalam ni, tukar diaper kemudian lari keluar...
So berlawanlah kami menukar diaper paling cepat...
Ohh ya, peserta fiinal ada 7 orang kesemuanya...
Papan mata, hik hik
Untuk harian saya ke-2 tinggi dengan catatan masa 11.34 saat...
Masuk final jadi peserta no. 3, catatan masa 11:13 saat...
Mata naik sikit kalau dibandingkan pada waktu saringan.
Paling hebat kawan event saya Linda, pehhh masa final die boleh buat 8:94 saat, giler laju. 
Mrs bionic betuller :p
Dapatlah cash RM500
Syukur :)
Sangat tak sangka...
Masuk final pun dah teruja...
Apatah lagi berjaya menempatkan diri no. 3..
Syabas Amani atas kerjasama :)

Psst: Amani ni sangat paham dan banyak respon dengan apa aktiviti yang dilakukan sekarang ni. Masa saya keluar (dalam permainan) dengan meluru lepas tu pengumuman catatan masa dibuat, Amani siap berbisik kat saya "Mummy ita uat ajuu, nenangkan mummy, kan?" Dengan die cakap pelat pasal "menang" bunyi cam suwit jer... Tersenyum manis saya ala2 sedang makan candy gitew :)



9 comments:

Mama Zharfan said...

congratssssss besh menang cash tu :)

mama tisya said...

tahniah ayu...best dpt rm500

Wansteddy Tales said...

muka cetung pong menten comey cik amani ni :D tahniah :D

Ezna said...

asal me tengok muka amani masam pon comey....kalau la dier senyum lagiiiii comel ayu. TAHNIAH Amani dan Ayu sebab 'Nenang' :-) hehehe

Merlyn Hasshim said...

org kata melentur aur biarlah dari rebung... grats ayu n amani :)

Devi da Lil' DeviL said...

congrats to both of u..lain kali boleh masuk amazing race. hahaha

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

Tahniah..
menang cash..besh tu..

Comel je Amani w/pun x senyum..

Sharidawati Shahrudin said...

tahniah..pantas betul u tukar pampers anak u

semalam lebih kurang kol 4 pm gitu i ada pegi beli huggies tu tapi x join pun contest sbb ada hal lain nak buat....

ashadin.com

Wan Amira said...

huiyoo.. 11 saat, dah tukar lampin.. macam mana la u buat tu.. congrats dapat cash