Thursday, March 7, 2013

Kadang-kadang Kita Perlu Berada Di Situasi "SENDIRIAN"

Saya punyai ramai kawan di opis...
Apatah lagi di alam maya...
Memang ramai sahabat yang baik dikeliling saya...
Tapi ada masanya memang saya perlukan ruang untuk bersendiri...

Saya jenis yang ada masanya suka pergi shopping sowang...
Makan sowang...
Tengok movie sowang...
Tengok TV, jalan2 kat kawasan taman sowang2...
Dalam tandas pun... Erkkk iyalah kalau berdua dalam tandas cam pelik bunyi nyer, kan? Hahaha

Kadang2 bila duk sowang ni akan dapat ilham...
Ilham pelbagai sudut-slogan, hasilkan karya baru ececece
Nak kata dapat ketenangan ya jugak, hahahahah
Iyalah kalau ngan kengkawan sah2 kena banyak mengumpat bercakap...

Perasan satu perkara bila kerap duk sengsorang...
Segala aktiviti yang hendak dilakukan dapat dihabiskan dengan cepat...
Siyes...
Percaya tak saya dapat habiskan set ni tak sampai 10 minit jer...
Lapar pun antara faktor jugak, hahaha...
Kalau lepak ngan kawan mesti borak2 sambil makan... paling cepat makan ngan kawan 30 minit..
Tu jenis makan suap selaju mungkin...
Soping pun tak lama, main rembat jer...
Kunun2 nak window shopping...
Window sesangat ya...
Selagi wallet tu berkebolehan menampung duit dan terasa boleh dibelanjakan...
Pilih2 tutup mata, pergi ke kaunter bayar jer...
Kalau jalan ngan kengkawan sah2 kena "road block" dulu...
"Ko biar betul? Bukan bulan lepas ada handbag baru ke?"
See..See..See
Tiba2 I miss pulak 3 mak cik ni--Cik Ezna Bedah, Cik Suzi Piah dan Cik Miera Aspalela...

Woooo miss them like crazy...
Lama dah tak ngedet :(

8 comments:

Mooniqueen said...

betul tu... kdg2 benda mcm tu perlu utk kita.. tapi klu asyik sensorang pun bosan gak hidup..

Wansteddy Tales said...

kalau makan sorg2 soheh tingat kat anak n suami secara automatik. makan apalah dorg. kenyang ke tidak. Tapi kdang2 hubby terkantoi ckp mkn kat sekian2. wan sempat usik "kalau mamy mkn sedap2, mesti tingat kat ayah... tingat kat anak..." hahahaah...

Falsya said...

dulu2 kite suke gie mana2 sorang2..tgk wayang sorang2, makan sorang2..tp bile dh kawen nie somi xbg sorang2..hehehe

Ezna said...

i memang selalu macam u Ayu...hehehe....segalanya zass siap kalau sorang2 TAPI kadang2 kita perlukan teman utk kita berkongsi rasa...chewahhhh jom arr jumpa jumpaan ;-)

mama tisya said...

tgk wyg sorg2 tk pernh lg rsnye..mkn sorg2 ..shopping sorg2 dh biasa buat..hehe

Mama Zharfan284 said...

i pun rindukan uolls :/ ntah bila kita nak ngedate ber4 yer...

eynda said...

Ye kadangkala kita perlukan Me Time :-)

Alia Adams said...

Setuju sangat2!