Monday, March 25, 2013

Mereka Kereta Lumba Dari Lego, Boleh Menang Tiket Legoland!

Hujung minggu, saya bawa anak2 jalan di The Curve...
Kalau ikutkan rata-rata pusat membeli-belah sekitar lembah klang ada buat 
pelbagai aktiviti sempena dengan cuti sekolah...
Cuma saya tak amik port sangat cam tahun2 lepas, ngee...
Kalau tak saya rajin jer tengok senarai aktiviti yang disediakan di setiap mall...
Agak2 aktiviti yang dianjurkan tu dapat memikat hati anak2 memang saya takkan lepaskan peluang :p
Dan di The Curve aktiviti pentas utamanya untuk cuti sekolah di taja sepenuhnya Kidzania, Hello Kitty Town, Thomas dan Legoland. Giler syok hadiah dari pusat permainan tema yang sememangnya tersohor di Malaysia. Terdapat banyak booth di sini tapi yang paling menarik perhatian booth Legoland dan Hello Kitty.
Ni antara aktiviti atas pentas, menyusun puzzle blok yang besar.
Aktiviti paling mendapat perhatian dan terhangat...
Sebab hadiah utamanya 4 tix Legoland setiap orang...
Setiap team ada 2 orang, so total 8 tix untuk setiap team kalau menang...
Untunglah kalau dapat team adik-beradik...
Tapi dah dapat main pun kira dah bernasib baik, sebab berebut-rebut orang nak main.
My Anaqi bersungguh-sungguh uoollls nak main permainan ni.
Tengok kesungguhan dier, kalau tak menangpun saya rasa nak bawa die makan ais krim...
Reward atas kesungguhan...
Afiq pun beria nak main tapi tak dapat...
Akid dan Yana tak nak main (sebab tengok berebut nak main, dowang jadi malas, haiyak!)
 Bila dah buat kereta lumba...
Kena test 2 kali saring...
Dan satu penentu juara...
Finally, team Anaqi menang...
Clap clap clap 
 Ni model kereta Anaqi...
Ekceli ada teknik nak buat kereta agar meluncur laju...
Sistem aerodinamik kena ada *Erkkk betul ke apa yang Anaqi explain kat saya? Ngeee
 Keta Anaqi siap letak kipas kat belakang...
Tapi kelakar2 tau model keta yang dibuat kanak-kanak...
Ada yang letak "side mirror..."
Ada yang besar sangat dowang buat...
iKalau banyak sangat lego, boleh menyebabkan kurang kelajuan jugak, sebab berat hik hik...
 Just nak inform bila sesi character appearance...
Ada sesi fotografi yang FOC untuk 20 orang pertama beratur.
Selebihnya kena bayar...
Yang ni Anaqi dan Amani bersama maskot Legoland...
 My kids dua kali pergi dapat FOC bergambar... Gigih beratur kat depan...
Ni pulak Anaqi, Amani dan Afiq bersama maskot Kidzania...
Setiap peserta dalam acara Legoland akan dapat t-shirt Legoland yang cuns, keychain dan buku notepad yang sweet. Rasanya kalau beli mahu cecah RM50 semuanya...
Since my Anaqi menang beliau dapat 4 tiket Legoland... Takde DD, giler best!!!!!!!!!!

Psssssssssst: Nak join Legoland aktiviti kena cepat sebab die nak 10 kanak2 jer. Aktiviti Thomas dan Penguin Club buat puzzle. Ada Q&A dan hadiahnya kebanyakan tiket Kidzania...

Tapi memang aim untuk pergi slot Legoland jer 2:30p.m, lepas tu terus cabut balik...
Ohh ya now ada lagi, kalau rajin bawalah anak untuk menyertai pelbagai aktiviti menarik yang diisediakan.
Isk... Ater dah macam jurucakap The Curve lak, hahahahahhaha

5 comments:

Nana said...

beznye
saya n tgu dpt tix free ntah bila hahaha
last2 rebat yg mz jual

Nad MamaZN said...

Bestnye!

Yatie said...

Pantang...takleh kuar kena dok rumah

Goh LinLin said...

Lucky boy !

Mama Zharfan said...

waaa hadiah yg sgt besh!! congrats to ur boysss