Thursday, March 7, 2013

Saya Menang Jumpa Jericho Rosales Hero 'Pangako Sayo'... Tapi...

Hari tu beria saya join contest di Sinar.FM untuk memenangi "Jemputan Khas Bertemu Jericho Rosales". Masa join mula2 tu sebenarnya memang saya dah berhajat nak bawa mak saya (kalau menang). 
Sebabnya mak saya memang peminat Jericho nombor satu!

Ingatkan eksklusif sangat...
Sekali pergi kat hotel tu..........
Perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!
Pintu nak masuk ke dewan acara, saya takleh bolos...
Hanginnya... dengan PIC telah terlepas pandang tentang kehadiran saya...
Memang rasa "adoihai"... ingatkan pertemuan media dengan winner jer...
Ghupa2nya ada juga peminat2 lain yang turut sama berasak2 kat hotel tu semata2 nak jumpa Jericho...
Yang tak tahan dengan aksi menjerit, papan sepanduk, gambar bukan main besar Jericho...
Fanatik!!!

Tapi, bagi saya... peminat yang datang tu tak salah jugak...
Sebab mereka di "invite" secara terbuka oleh Astro Bella untuk datang ke hotel Hilton...
Cuma, bagi saya yang menjadi salah seorang pemenang sesi beramah mesra (pernah mng banyak kali untuk artis2 yang lain), first time saya tengok majlis ramah mesra yang diuruskan dalam keadaan kelam kabut. Sangat... sangat...

Bila peminat berkumpul yang fanatik lagi ekstrem...
Akan nampaklah tanda2 orang menjerit, mengetuk pintu dewan seolah2 nak pecahkan...
Paling tak tahan bila mereka dibenarkan masuk...
Siap meluru dan memanjat kerusi yang ada diduduki wartawan dan pemenang dan saper2 jerlah yang telah dijemput secara esklusif. Tu belum lagi kes, dengan selamba mengambil makanan dalam dewan (yang dkhaskan untuk wartawan)... Segala props dalam dewan tu pun mereka amik...

Sowi, niat asal entri bukan nak kutok saper2...
Cuma bila sikap keterujaan tu melampau sangat, batas2 untuk menjaga tatasusila memang hilang..

Yup, hilang semata nak jumpa mamat ni :)
****
***
**
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Hmmmm...
Memang GANTENG mamat ni, kan? Huhu
 Amboi, kawan baik saya ni ya... Dik Ruha, sakan dapat bergambar dengan Jericho...
Ekceli kitaorang menang sesi ramah mesra baru boleh amik gambar dan dapat bunga serta coklat... :)
 Wangi bunga ni, siap ada coklat Ferrero Rocher...
 Ini my Jericho yang asli...
Hik Hik
Serik... sikitlah... sebab jemputran yang diterima tak berapa sangat esklusif.
Tapi saya tetap puji salah seorang staff Astro Bella dan Zack dari Sinar.FM...
Yang memang memberi layanan baik super hebat kat saya dan semua pemenang :)
ArigatoGozaimas !!!!

Just nak share apa yang saya copy dari FB Bella dari salah seorang peminat Jericho 
yang turut sama hadir ke majlis tersebut...

BUKAN NAMA SEBENAR
yesterday got so luckt to meet jericho rosales at bella 1st bufday event in hilton...but unfortunely!there is alot of mistake here and there.We were there finally met echo but there is no photo shoot @ meet and greet session as what the told us in tv..fully with gimmicks but the event management were suck...this message goes to astro and filipines bella to take note regarding this matter
came back with frustration last nite.. in future pls take note echo been appreciated bcuz his acting career..even though he is a great singer..he just came up on stage not even half an hour & he dissapeared...singing for 4 song..do liked it..if astro bella do not have enough to promote to all the fans in malaysia,then do do gimmicks in tv..is better to do the showcase for the press and astro bella staff. only..we pay our money to astro to watch our favourite actors &actresses from the telenovela....maybe in future astro bella should arranged another meeting for jericho ....anyway yesterday werw trully un professional and seriuosly suck..ramai balik dengan hati yang sakit....

7 comments:

Nana said...

sepatutnya pemenang di utamakan cane bole jadi gini

♥cikmOt♥ said...

hurmm...kalu gini keadaannya baik tak payah buat contest ke apa...pergi jek, keadaan sama...takde perbezaan pun...

alahii, pihak penganjur, sila alert dimasa hadapan ye

Mama Zharfan said...

me dgr pun tumpang rasa panas ati--memang tak berani nak join apa2 event sbb tak de masa pun nak attend hheheh

Zee Suhaini said...

cam gini gayanya memang kecewa..kesian kat pemenang..

ruha said...

itulah , frust gak, jumpe pon setakat bg bunga amek gambo pas tu x sempat borak2 ngan dia,sbb nak kejar mase , yelah event tu start kul 2 dengan wartawan , sekali harung ngan jumpe pemenang ngan peminat lain sampai kul 6, org buatlah time lain, bukan selalu pun dia datang sini huhuhu

bcauseimamommy said...

hi, saya pun winner contest ni jugak..memang betul ape yg tuan tanah cakap..gimik lebih..punye la kata gambo tu akan di autograph oleh echo..tapi nan hadoo..siap winner satu table tercongok2 xtau ape kesudahan..nak balik ke nak tunggu..xpelah..nanti gue otograp sndiri kat pic tu ye bang echo :p

Nikee Me said...

dear...sebenarnya jemputan tu utk yg menang sahaja..dan staff bella..komen yg u bca tu adalah dr i..i came very early that day juz tu see him personally..well as far i'm consent that si echo is very eazy and delicate when came to his fan my dear!he rather be with fans than his showbiz frenz.....bella are not pro yet.....