Friday, March 8, 2013

Syok Bila Shopping Time J Card Day Tapi Bila Kena Tipu, Sakitnya Hati...

Ok, beria saya singgah kat J Card Day 1 Utama...
Larik2 tau time lunch...
Gap masa antara nak amik anak dan makan tengahari saya jenguk jugak 1 Utama...
Penangan J Card Day :)
Lepas tu pergi kat floor 3 jer, tengok baju anak2...
Sebab anak saya Anaqi dan Yana dah komplen-Seluar jeans dowang banyak dah ketat :p
Nampak brand Disney...
Chantek2 baju dier...
Ada promosi 20% dan  50%
Saya pun terbeli yang promosi 50%...
Harga asal memang menyiraplah kan beratus...
Bila bayar tentulah senang hati sebab kita bayar separuh harga daripada harga yang tertera pada gambar...
Balik rumah, my laki kopek2 lah tag harga tu...
Ghupanya2... harga asal baju tu adalah harga yang sama selepas didiskaunkan...
Ok... nak mengeluarkankan kata2 tak sepatutnya dari saya...

APA KEJADAH... KO BUAT SALE.. DENGAN NAIKKAN HARGA..LEPAS TU BERIKAN DISKAUN... LAST2 PENGGUNA BAYAR IKUT HARGA ASAL...

Ok fine, saya kena tipu dengan promoter Disney... :(
Dek kerana percaya dengan tawaran sebesar2 alam 50% diskaun!
Nasib baek dress ni chantek...
Sebab chantek saya beli, lepas tu kena tipu...
Tapi lain lak untuk brand Padini...
 Ni antara saya rembat, ikut kejadian sebenar sebanyak 6 helai saya amik buat anak2 bujang saya :)
Sebab harganya 9 hengget...
Penyejuk hati kalau dikala mengenangkan kembali kisah "Tipah tertipu bang, Tipah tertipu dengan tag 50% purple itu..."

11 comments:

Nana said...

Sy dh tkena banyak kali so skang dh pandai
Sebab bese klw bukan sale kita dah usha rege kata la jeans, mmg rege dia 50, skali bile time jcard suar yg sama alih2 jadik rm100 pastu konon diskaun 50%
kejadahnye sale klw gitu tp bese jj mmg gitu la jgn tpedaya sgt ngan sale diorg tu mlainkan btol2 murah

mama tisya said...

sogo pn sama pernah tgk gk tp tk bli pn sbb nmpk tag rege bertindih..tp jj mmg slalu bli yg jenih murah2..mcm yg ayu bli 9 hengget tu

♥cikmOt♥ said...

hurmm...kes banyak kali pengguna terkena kan...sebab tu kalu nak membeli time jcard kena nengok dulu harga dan baju yang kita nak beli...kadang rege asal saje jek wat bagi diskaun...eh sakit hatilah gini kan....

pinky said...

huhuhu...pnh terkena sekali kat sogo... dah beli seluar jenis yg sama tp diskaun 50%... tetiba mggu seterus pergi...seluar yg sama dah naik harga tp diskaun 70% pulak... hati2 lah.... kalau tag harga bertindik tu silalah kopek dgn hati2...=)

Merlyn Hasshim said...

mula -mula jusco bukak dekat Taman Universiti dlm tahun 2002, dah banyak kali kena tipu masa Jcard Day. Sekarang tidak lagi. Pergi J card pun semata-mata nak buat groceries, sebab nak claim voucher free.

Liz said...

hehhee, benda ni biasa kak. siapa yang rajin window shopping sebelum sale, mesti dah tau harga sebenar baju2 tu. takpe kak. Allah nak bagi pengalaman agar lepas ni akak berhati-hati

Mama Zharfan said...

memang byk kes mcm ni...kalau kat sogo memang selalu gak me perasan harga naik time sale sbb dulu2 me kan opis kat sebelah sogo ajer

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

kita kalo pi Jcard slalunya kita mmg dah mark nak beli baju ape & barang ape, slalu beli pun tgk rege yang betul2 logik, slalunya mmg dah hafal la rege since dah survey kan, mmg bnyk kejadian camni, terutama Disney sbb brand diorang jarang wat sale yang letup2 ni...

Nad MamaZN said...

Kalu harga cam tak masuk akal saya mmg xmo beli takut terkena camni huhh
Tu la untungnya pd yg suka window shopping kan
Belek2 baju sambil belek2 harga
So, bile dh tau rege, time jcard day bleh la kite bandingkan :)

@e_da said...

kena tengok betul2 pada masa tak sales kan... ada yg murah tp mmg ada yg tipu..

Ezna said...

memang leh buat report kat Kementerian nih....Nanti BOIKOT AEON baru tau....:-( pengguna la ni dah pandai dah....