Tuesday, April 16, 2013

Tasto PG, Ahem Saya Tiba Lewat Sebab Satu Perkara Yang Sangat Dikesalkan

Ok... Sebenarnya saya ada menyatakan persetujuan untuk menghadiri Prize Giving Peraduan Tasto yang mana hadiah yang dimenangi saya ialah seutas jam jenama ICE...*ice-ice bebeh!
Plan perjalanan dah susun chantek... sebab saya abis kelas kul 10pagi, PG kul 10.30am dan lokasi antara opis dan tempat amik hadiah dekat jer tak sampai 30 minit boleh dah sampai...
Cuma di hari kejadian... ketika saya mengajar ada lebih kurang 10 panggilan tak jawab dari nombor yang sama. Panggilan ke-11 saya jawab ghupanya ada student nak jumpa saya urgent...
So, saya cakap dengan dia lepas kelas... kul 10 pagi...
Ok... kul 10 pagi die memang datang on the dot jumpa saya...
Saya marah jugaklah... kenapa last minute nak jumpa untuk minta kebenaran balik lewat?
Rupa2nya die nak balik tapi tak lepas ngan security guard, 
so saya nak kena isi satu borang putih membenarkan beliau balik...
Saya OK lagi...
Tapi yang menjadi saya sangat berasap cam naga merah bila saya membelek buku kebenaran balik...
Salah satu tandatangan saya di situ diTIRU dengan sengaja, dengan alasan untuk 
menipu bagi mendapat kebenaran balik...

Bayangkan... orang tiru TANDATANGAN kita tanpa kebenaran...
Walaupun dengan alasan untuk mendapat pelepasan daripada security guard di depan...
Bagi saya itu adalah KESALAHAN BESAR...
Saya siap ada cop nama dan tandatangan lagik...
Still berani die tiru sign guna pen hitam pulak tu!

Masih dalam peringkat belajar di pra-universiti...
Cuba bayangkan kalau dah bekerja, sebab dah biasa menipu TANDATANGAN, kebarangkalian untuk menipu perkara2 lain demi untuk mencapai matlamat boleh terjadi---alasan tipikal sebab dah biasa buat macam tu pada zaman belajar...

Berbakul saya membebel...
Ni belum tindakan selanjutnya--saman segalanya...
Siyes memang marah dan kesal saya terhadap anak didik saya sorang ni :(

Lepas tu... dalam kelam kabut PIC menelefon saya bertanyakan status kedudukan saya ketika itu...
Saya boleh lupa tanya hotel Royal Bintang yang mana satu?
Sebabnya kalau perasan Royal Bintang ada dua lokasi satu yang berada dalam The Curve,
satu lagi di Cathay... dan saya tak tahu yang di Curve hanyalah bilik-bilik penginapan...
Untuk dewan dan lokasi event biasanya The Royal Bintang berdekatan dengan Cathay...

Dahla silap parking... jenuh jalan kaki ke bangunan sebelah...
Sampai2 majlis dah abis ghupanya...
Dan pihak Tasto tengah stanby untuk membuat launching produk baru mereka...
See peket warna biru dan hijau kat gambar bawah...
Saya takdelah belek2...
Just snap2 gambar jer...
Tak sure pukul berapa...
Tapi event ni mereka jemput pihak media semata2...
Jam yang dimenangi oleh saya...
Cuns giler warna kelabu...
Sesuai dipakai oleh kaum wanita atau lelaki..
Tapi jam ni memang saya kasi kat Akid...
Hmm kecik2 dah merasa ya pakai jam mahal :)

Dalam marah dan stress sempat lagi saya pegi collect hadiah kat Metrojaya dan Cathay Cineplexes...
Nak kurang lagi stress... saya layan ayam penyet sowang2... merawat hatiku yang sedang penyet!

10 comments:

juelee said...

ee memang geram bab tiru tanda tangan ni... huhuhu berani betol student tu ... cantek jam tu kak... nampak smart n elegan..

Goh LinLin said...

Nice watch !

Nad MamaZN said...

Tak baiknya stdent tu!
See, blum apa apa dh kantoi! Kantoi dgn kak ayu sendrik plak tu
Tak selamat la budak ni....

Jam cantek!

Mama Zharfan said...

sgt cun!!!

Wansteddy Tales said...

kalau kena kat wan ada jugak student makan cap tangan. memandei mandei tiru tandatngan orang. baru belajar dah tipu cenggitu, besok dah makin tua makin pnjg akan menipu. haih... besh jam tu kak ayu, cunnnnSSS

mama tisya said...

skali tgk mcm jam tag heuer..untung...stress2 dpt adiah pastu mkn..hehehe

Nana said...

Btuah akid dpt jam mahai
Lawa serius

Wan Amira said...

yang penting hadiah tu masih disimpan rapi oleh organizer

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kalau dah keja ada harapan tiru sign bos pulak!

Alia Adams said...

tasto ni masin sangatlah