Corat-Coret PRU 13, Dalam Kenangan!

Berakhir sudah PRU 13...
Berakhir sudah penantian 5 tahun...
Kena tunggu lagi 5 tahun untuk perubahan...
Kalau tak berubah... Kekal lah...
Saya tak pandai sangat bab2 politik...
Tapi saya tetap amik tahu tentang politik...
Walaupun laki saya duk bebel2 yang saya lagi gemar baca kisah artis dan ruang gosip tapi sebenarnya saya ikuti juga berita pasal pemimpin, pasal negara... Sekilas2 gituler...

Tahun sebelum ni memang saya tak follow my laki balik kampung mengundi...
Tapi tahun ni saya "follow" sebab anak2 saya beria nak balik kampung...
Dowang rindu nak main ngan kazen2 dowang ler...

Kat KB memang meriah lah dengan poster... bukan setakat tu jer...
Banyak gak yang buat replika2 seperti kereta kebal, helikopter, peluru berpandu...
Ni belum poster yang besar2 gabak!!!
Pagi-pagi lagi kami dah kuar mengundi... Ecececece :p
Afiq yang memang tengah bersabor sangat menunggu Dedet buang undi kat Sek Keb Zainab 2 KB
Lama jugak tunggu dekat sejam...
Duk bertinggung kat sini...
Hikhikhikhik... Shhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Lepas mengundi... kitaorang gi soping kat mydinggggg
Amani part beratur nak gi timbang barang memang die gemar sekali :)
Soping beli barang dapur untuk umah Tok Nek...
Sakan 2 beradik dapat spek baru dari Mydin...
Sekejap jer balik kampung pun...
Tapi kemeriahannya memang takkan dapat dilupakan...
Dan ianya hanya berlaku 5 tahun sekali :)

Comments

Myra Jay said…
Tahniah pada yang menang..

Penang masih di tangan pembangkang.. sobsob... :D
Mama Zharfan said…
congrats sbb tlg vote utk negeri ambo ;)
Fizah said…
wah semangat kan...mcm hari raya!