First Time Tonton Movie Preview Delay Sampai 1 Jam Lebih

Saya asalnya malas nak pegi...
Saya suh Dedet ngan anak2 die jer yang pegi...
Sebab tak sihat, rasa lebih nikmat bergolek2 atas katil daripada melayan wayang gambar.
Tapi my Amani dalam sakit2 tu nak jugak kuar berjalan...
Mahu tak mahu saya ikut juga lah, lagipun kitaorang dapat tiket 6 keping!
 Bila masuk dalam hall, tengok semua penonton berbangsa cina...
Aiks? Rasa pelik juga...
Tapi dah biasa hidup kat Malaysia, rasa pelik itu takdelah lama...
Siap ada 2 couples Korea lagik...
2 row kat belakang saya...
Duk borak2... "Ho n i seowww"... "atehhh"
Suka dengar cara dowang bercakap.
Kul 9 movie pun start, tak sampai 5 minit uoollss...
Tiba2 cam black-out...
Dowang kata 3D die tak berapa jadik...
So, meloponglah kitaorang kat dalam tu...
Mula2 ingat 10 minit...
Dah masuk 30 minit takde apapun...
Last2 1 jam...
Tu pun dah 2-3 orang cam nak bergusti ngan pekerja GSC...
Saya masa dowang bincang2 tu...
Ada menyelit kat situ...
Yang heran tu apsal orang GSC ni die hantar trainee die untuk pergi deal ngan klien (penonton)?
Lepas 40 minit baru exec die muncul...
Last2 baru dowang agree nak tayangkan dalam 2D since skrin atau filem tu ada masalah dengan effect 3D.
Dan takde pop corn free atau air free...
Apatah lagi tiket gantian...
Sebab dulu pernah kes ni berlaku kat TGV, dowang memang kasi pop corn free dan air free untuk masalah teknikal dari pihak mereka sendiri.

Tapi bila saya bebel pasal ni kat Dedet...
Dedet bebel kat saya balik pulok "Awak ni lebeylaaaa"

Masa nak naik ke GSC
Nampak kereta spiderman versi Malaysia...
Keta ni memang selalu ada kat parking B2 di MV
Meriah kan keta ni?
Segala perkataan Lynas, Bersih semuanya ada...
Memang mencuri perhatian betullah :)

Comments

Mama Zharfan said…
sportingnya dedet :) kalau mr hubby mesti membebel2 kat me heheh
Norliza Nordin said…
ohnoo sejam tu.. mmg sabar menunggu jawabnye.. hehehe
Liz said…
sabarnya tunggu. kalau suami saya tu, awal2 dah ajak balik. hahaha

Popular Posts