Wednesday, May 8, 2013

Nyummy Nyummy Makan di Brisik :)


First time saya makan kat sini...
Ni gara-gara hasutan my opismate ler...
Meh ler makan kat Brisik... Meh ler makan kat Brisik...
Cukup sebulan, timing betul tak BZ mana...
Terus jer bagi signal ON makan ngan my opismate Cacah dan ShaSha!
Lokasi Restoran Brisik ni kat Jaya One...
Memang nampak sangat eksklusif...
Mengigil masuk, hahahah
Ececece mengigil wallet sebenar2nya... buahahaha...
Cacah yang tekun membelek menu...
Kalau ikut nafsu mentadarah memang semua makanan rasa nak order...
Tapi mengikut kesaizan perut saya yang comel, mih mih mih...
Cukuplah untuk satu menu semata-mata :)
Menu kontroversi kat situ--Nasi Liwet Sunda... dah ala2 bunyi Nasi Liwat Sunda--aiyok!!
Panorama di dalam restoran...
Damai dan selesa :)
Ni memang menu trademark kat restoran ni...
"Tomyam Songkhla"--> ok, cherry berry saya 3H2M, sebab pedas sangat, agaknya perut saya dah takleh terima tahap kemasaman dan kepedasan orang siam. Tapi siyes, sedap... camanalah saya boleh terkena tsunami cherry berry lepas makan tom yam kap kung kap ni? Huhuhu
Ni namanya nasi khalwat, buahahahahhaha...
Nasi penyet---kat menu memang takde tulis nasi ayam penyet.
Tapi tulis nasi penyet ajer, peliks gak! Sah2 letak ayam :)
Tak sure, rasanya Nasi Liwet Sunda, ke nasi Bumbu? 
Kitaorang order set dapatlah manisan ni...
Sagu gula melaka, makan sejuk2 sedap wooo
Serawa betik yang sedap!!!
Lepas tu ada air halia panas2. Saya kureng sikit minum minuman halia...
Saya lebih rela order air minum kosong berais daripada berhalia...
Maunya saya minum air ni... pakej tsunami cherry berry yang melanda saya daripada 3 hari berganda 6 hari! Muahahahah--minum air pelawas lah kan? :)

3 comments:

Mama Zharfan said...

berapa harga ie total kos hangus di sini hheheh

AuraFIza said...

Looks yummmy!! Kat mana ye the exact location restoran ni? Bab-bab makan, terserah kat saya! Hikhik :P


http://aurafiza.blogspot.com/2013/05/aku-rindu.html

AyuArjuna BiGoshh said...

mz lebih rm50 :)

aurafiza--kat jaya one seksyen 16 pj