Makanan Cina Halal Menjadi Pilihan, Alwizzzzzz...

Lately ni memang saya minat betul terjah Restoran Makanan Cina Halal...
Paling suka makan masak "ikan kukus" takpun butter prawn... memang sedap uollls...
Tapi dalam banyak restoran makanan cina yang halal dan paling murah + sedap lah jugak yang pernah saya terjah ialah Restoran Ewa kat Kampung Penchala. Kalau orang yang duk area TTDI, KD tahu kot Kampung Penchala ni kat mana...
Saya paling suka nasi ayam crispy...
Ranggup ayam dier, siap ada bijan...
Harga kalau tak silap RM4.50 sepinggan...
Mee wantan kicap pun feveret jugak...
Ada telur goreng (digulung2), ayam, mee dan wantan sekali. Harga kalau tak silap RM3.90.
Saya suka makan mee wantan sup daging...
Yang bestnya... daging ni die hiris halus...
Takdelah rasa kuah sup berajinomoto, rasa cam sup sendiri masak kat umah...
Lepas tu makan ngan cili kicap dier (pehhh pedas menggila)
Memang syoklah apatah lagi makan time rasa badan tak berapa sedap, takpun waktu hujan gerimis2... 
Erkkkk....

Uolls suka makan hidangan cina tak??? Kalau ada silalah rekomen kedai ala2 macam ni kat saya ya. Tengah hebat melayan nafsu makan sekarang ni, hehehehe.

Comments

Ezna said…
Me mkn kat mohd chan Abdullah kat kelana jaya je....
Aishah Megahasz said…
Aishah pernah try dekat kedai Mohd Chan Abdullah di PJ. Sedap gak.
juelee said…
Saya suka selalu mkn kat nasi ayam chee meng jalan klang lama.. kerabu mangga sedappp
Mama Zharfan said…
waaaa lapar la plak...me pun suka chinese food :)
mama tisya said…
lprrr plak tgk..kt tmn melati ada chinese cruisine de templer
takpe kak ayu tak gemuk kiki
Qashmere said…
Wantan memang sedap kalau cina muslim yang memasaknya
Merlyn Hasshim said…
nak suggest restoran 8 kati di kulai, johor. mmg terbaiklah. dah cuba abdullah chan dgn hj shahrin... tidak emnepati citarasa. menu favourite saya semestinya kuew teow cantonese.
Liz said…
kak chinese muslim restaurant, saya suka mohd chan. big portion (nasi goreng dia boleh makan 2 orang sebab bagi saya memang banyak), harga tak terlalu mahal dan byk pilihan.

ada satu.. Pak Ya Chinese Muslim Restaurant berdekatan Galaxy Ampang. Orang kata Ketam Telur Masin dia sedap giler menjilat jari. Tak pernah cuba lagi
eyriqazz said…
Nyam2..makanan cina muslim memang sedap cuma harganyapun mostly agak mahal...
mskn cine mmg my favourite!!seb bek kt Bnagi ni bykk kedai cine muslim