Monday, July 22, 2013

Buka Puasa Sambil Berpiknik, Feeling2 Duk Obersea! Heheheheh

Somi saya memang suka buat kejutan...
Kejutan suka-suki hati dier jer kan, buahahahah...
Sabtu lepas, tengah2 saya feeling2 nak masak...
Baru tumis bawang sebab nak masak kari ikan...
My hubby masuk dapur sambil membebel...
"Awak masak pulak hari ni? Saya nak ajak gi Genting"...

Cam peliklah...
Tengok jam pukul 5 lebih menghampiri jam 6 petang...
Apa kerlass... naik Genting time pose2, maghrib pulak tu...
Laki suh saya siap..
Anak2 dengar jer nak kuar berjalan...
Semuanya bertenaga cam baru makan berbuka...
Terus laju memasing masuk kereta...

Ok, otw...
Baru nak pikir nak buka makan kat mana? Nak makan apa?
Menyirap mak senah tau!!!

Kebetulan memang dah biasa makan nasi kukus Wafie...
Sebelum masuk tol karak singgah dulu kat Restoran Wafie...
Beli 6 bungkus nasi... Lepas tu encik somi nak juga mentedarah Burger King.
Kot-kot katanya tak sampai Genting waktu berbuka dah tiba...
Boleh sumbat seketul burger menahan lapar...

Alih2 Burger King kat Petronas sebelum masuk karak tu tutup untuk projek pengubahsuaian...
Ceh! Last2 beli air cincau dan soya dalam cawan kat gerai tepi jalan...
Ngam-ngam sampai kat puncak Genting 5 minit sebelum berbuka...
Makan kat tempat letak kereta jer pun...
Siap bawa tikar lagik... Tikar saiz S, aishhhh...
Keluarga ahlinya ramai patut kena bawa yang besaq sikit, kan? Isk isk
So, semuanya duk rerapat laga2 punggung...
Ukhwah lah gamaknya, hahahah
Sejuk giler... Berangin tak yah cakap lah...
Dari atas puncak nampak lampu bercahaya yang cantek di bawah sana :)
Pssstt: Tetiba teringat kat Emi, SIL Suzz yang berkelah kat Texas satu famili untuk berbuka pose (semalam baru jer baca posting kat blog beliau)... Hehehehe
Lepas makan2 dan santai...
Kami terus turun dari puncak Genting singgah kat Masjid Yayasan Mohamed Noah.
Sebenarnya dari puncak Genting memang dah kedengaran suara Bilal masjid ni mengalunkan azan... Sejuk dan damai jer bila dengar azan time tu :)
Sembahyang kat sini... Ramai juga jemaahnya...
Masjidnya pun bersih dan cantik...

Lepas sembahyang...
Malam dah makin tua...
Kami sempat jejalan kat kawasan kedai berdekatan dengan Gohtong...
Banyak lampu2 pokok yang cantek... Feeling2 kat i-City lak...
Anak saya ni pulak...
Koya kat korea agaknya...
Buahahahaha...

Jangan tak caya, naik puncak Genting semata2 untuk berpiknik dan berbuka posa semata2...
Sekali-sekala memang best menghabiskan minyak kereta, buahahah...

Lepas tu semalam, cam terdengar2 my hubby berdiskusi ngan anak2 lelaki dier...
Errkk... bunyi cam nak try bukak pose kat gua...
Arghhh sudah... Tak koser nak layan!

6 comments:

mama tisya said...

lawak la ayu..mmg kejutan btul..nasibaik ada nasi kukus wafiy yg sedap tu

Mama Zharfan said...

sweet jer bila our hubby buat surprise hehehh

Dyat said...

lepas ni bka kat GUa Batu Caves ye kak..hihihi

Merlyn Hasshim said...

mmg sempoi habis.....

boni kacak said...

wah..bestnya.. berbuka dekat puncak genting.. memang sempoi dan terbaiklah.. hehehehe

aimi said...

Comey n sweet2 suma anak kak ayu. Best :)