Thursday, July 25, 2013

Hangin Dengan Saman Dari PDRM Yang Ntah Pape!

Ahem...
Entri ni takdelah nak tuding sangat pada sesape...
Cuma, bila TERKENA macam ni...
Agak menyusahkan jugaklah kan...
Ok, meh meh saya story dulu...
Ari tu kan...
Last week kot...
Saya dapat surat berdaftar dari PDRM...
Bukak2, aishhh surat saman...
Terkedu gak...
Adoihai... kat mana pulak kena tembak? :(
So, saya macam malas nak amik pusing...
Dalam benak kepala masa tu...
Gi bayar jer lah nanti...
Encik somi lak... bila die tengok surat saman tu die rasa sedikit pelik...
(1) Surat tu menyatakan kereta yang digunakan jenis MYVI---walhal plat keta yang kena saman merupakan kereta Exora. Lagipun saya mana ader keta MYVI!!
(2) Tempat dan lokasi kena saman: Sepang/KLIA??? Tak pernah lagi kitaorang bawak Exora gi Sepang.
(3) Waktu dan hari disaman: 26/6/2013, pukul 6:15 pagi ke petang pun tak sure. Lagilah kompius sebab 26/6/2013 elok2 jer kitaorang kat area PJ. 
(4) Lagi satu, lama kot kitaorang tak guna Exora. Since memasing ada sedan Vios dan Hyundai. Exora ni biasanya saya bawak bila nak jalan jauh, balik kampung ke. Jarang benar bawa Exora sesaja...

Saya call la pihak atasan PDRM Sepang (no. telefon Google sbb kat surat apa kontek no. pun takde).
Setelah die passed sana-sinun... segala mak nenek line...
Dapatlah bercakap dengan salah seorang pegawai...
Okla layanan dalam tepon semuanya baik2...

Tapi saya kena gi buat report pasal surat saman ni kat mana2 balai polis...
Pergilah saya mereport kat balai polis TTDI, since ni balai yang paling dekat.
Banyaklah pulak kes meragut time saya buat report, so memang main pintal2 tudung lah kat situ. Nak tunggu turn untuk buat report...

Dah buat report kena fax kepada pihak yang berkenaan... :(

Tapi heranlah macam mana no plat saya leh digunakan kat keta Myvi?
Salah PDRM yang menembak nombor ke?
Cara macam mana die tahu ada kesalahan dibuat erkk--kamera ke? ke ada polis jaga kat situ ke?
Heran betul...

Adoi, nak raya2 ni... tak pasal2 minta duit raya RM300 erkkk?

11 comments:

Mama Zharfan said...

sgt leceh...cian u :(

yatie said...

mungkin myvi pakai no plet palsu... btw dorang tembak ada gambar tak? kena tanya gak..kata ada AES...
kat nak raya kena berhati-hati bawak keter...dorang tgh kutip duit

KiD said...

main pintal2 tudung tunggu turn buat report.. hhahahaha.

btw kena jaga2.. mana tau ada yang guna plat palsu.. baguslah dah buat report

Sidratul Muntaha said...

karang mcm psl politik karang
ade org mrh
aritu member pun kena
dok terengganu
tak pnh turun n9
kena kat situ
plat lain
keta lain
tpi ic seme dia punya
naik court jugaklah
then tak perlu bayar sbb mmg police buat keje tak bersih mc ni
crossfinger
tak mo salahkan sesiapa tpi klu benda ni kena bkn salah kita
mmg mkn duit haram la kan!?
ni ikut logik

Anonymous said...

bukan ke kalau tembak ada tunjuk pic kete kat surat saman?cikwa dulu siap ada pic bontot kete lg hikhik

juelee said...

Saya pnh kene walhal saya kat opis pd tarikh kejadian pastu sy bt dek je xbayar tetibe rekod saman tu hilang camtu je.. cek online xde saman pn

Qashmere said...

Memang sakit hati kalo kena saman. Adoih2

boni kacak said...

takut ada penjenayah gunakan nombor plat je.. itu pun satu kemungkinan juga tu

FiZ said...

mak sy pn pnh kna mcm ni.ttba dpt surt saman..lokasi kna saman lak kt pj padahal mak saya ada je kt perlis dgn kete dia.rsanya ada org pakai no plat sama kot.biasala dunia skrg..tp wallahualam.

FiZ said...

mak sy pn pnh kna mcm ni.ttba dpt surt saman..lokasi kna saman lak kt pj padahal mak saya ada je kt perlis dgn kete dia.rsanya ada org pakai no plat sama kot.biasala dunia skrg..tp wallahualam.

roha rohaina said...

kakak saya dapat surat yang sama ..pelik kena kat pj 21/8 pukul 10.50 pagi..ms ni kat opis..keje n duduk area banting kene kat pj..nasib baca website ni..kena wat reportlah..