Sunday, July 28, 2013

Perginya Mrs. Smith Menemui Penciptanya

Tak tahu punca, entah kenapa...
Salah seekor Winter White Hamster belaan anak saya mati secara tiba-tiba.
Sempat jadi belaan kami selama 2 bulan...
Beberapa kemungkinan punca kematian menjadi persoalan kami sekeluarga...
Sebab sebelum die dijumpai mati, terdapat kesan darah di punggungnya...
Dan anak saya telah suspect Mrs. Smith ni mati sebab beranak (tapi anak tidak dijumpai) atau mengalami keguguran... Adoihai, psiko belaka...

Paling tak tahan my Anaqi pulak merasakan hamster ni datang bulan... Rasa nak lempang muka sendiri mendengar jawapan tak berapa bernas dari anak2 saya... Huhuhu
Keranda dari kotak Nike dikerjakan oleh My Anaqi...
Gigih betul buat persiapan pengebumian sengsorang tanpa disuruh...
Adik-beradik beliau termasuk bapak dowang sendiri sibuk bergosip dan ber-invistigate, ala2 CSI.
Afiq yang memberikan penghormatan terakhir kepada hamster kesayangan beliau...
Di tanam selepas waktu berbuka...
Suasana suram dan gelap ketika ini. Erkkk sah2 malam memanglah suram dan gelap, kan?
Pulangnya Mrs Smith... R.I.P

Terbayang2 kenangan ketika melihat Mrs Smith yang suka melakukan exercise di dalam sangkarnya. Dan kini semuanya dalam kenangan...

5 comments:

Ct LiShamar said...

mesti sedih kan...
sebab tu me malas dah nak bela haiwan..sebab masa keil2 dulu letih dah bersedih...

anak Wan Salleh said...

:(..

Que Achmad said...

sedih... RIP Mrs Smiths

zety said...

adeh :(..aritu anak2 kucing mati pon bdk2 kt umh ni sedeyy je..sejak tu xde pets dah

Mama Zharfan said...

rasanya pet spesis ni memang tak tahan lama ie cepat mati..