Rumah Lama, Rumah Baru, Syukur Mampu Memiliki :)

Rumah pertama saya beli...
Saya buat keputusan sendiri...
Masa tu tiba2 rasa... "Alang2 dah keje nak juga rasa beli harta... hmmm harta duniawi".
Dedet masa tu cam tak peduli sangat pilihan hati bini...
Saya just tengok2 iklan call agen dan terus  cari...
Jauh nun kat Puncak Alam yang dibeli...
Duduk hampir 3 tahun, rumah itu ditinggalkan sepi...
Segala barang umah, katil, sofa, pakaian dan peti sejuk...
Ditinggalkan begitu tanpa lagi dikunjungi...
Dek kerna anakku Anaqi...
Yang mula bersekolah di belah pagi...

Dan kini...
Akanku kembali...
Ke rumah usang yang sudah lama tidak didiami...
Sementara menunggu rumah baru untuk dimasuki...

Paling tidak yang dipercayai (heheheh).
Ada TESCO sebesar gergasi...
Berdekatan dengan rumahku ini...
Pehhh ala2 nak shopping leh pergi jalan kaki...

Hmmm... moga dipermudahkan serba-serbi...
Segala musibah yang terjadi...
Akanku tangani dengan penuh redho dan mohon agar terus diberkati...

Huhu, bersabarlah wahai hati :)

Comments

Falsya said…
wahhh bestnyeee..yg penting dekat ngan tesco..hehehe
kak ina kl said…
syukur alhamdulliah..rupanya ada rumah sendiri
Ct LiShamar said…
bila nak buat makan2 untuk kami
Mizz Tiny said…
salam sis....suka baca posting sis...
Mama Zharfan said…
wahhh ada tesco yer now kat puncak alam...
Nad MamaZN said…
In shaa Allah
Moga dipermudahkan segala urusan :)
U br tahu sampai ati tk g tau....story l ckit...
Hermit said…
Ni pun pix lepas kerahan tenaga my men bersihkn hutan belantara miahaha...
puncak alam dah nak maju sbb itm bukak situ
SyaNa said…
eh kite dok fasa 2 :-)
kagumm woooo beli 2 thn lepas xde ape kt situ
skali ahmek ko tesco terus dia buat
best best
anak Wan Salleh said…
Alhamdulillah dah dapat rumah sendiri, dekat dengan Tesco lagi, habislah lepas ni contest form ayu sapu sekali, jeles sebab lepas ni senang nak dating dengan ezna khalili!!
liza♥aufa said…
kak ayu, x de hal baru ke lama, janji jalan kaki g tesco pasni hehehehe, liza pon beli umah atas org gaK~