Tuesday, July 30, 2013

Seprize Kek Besday Buat Terkejut2 Kat My Akid :)

Dalam banyak2 anak (5 orang jer pun, hahaha). My Akid lah yang jenis nak everything should be perfect. Contoh baju melayu kena ada sampin pakej dengan songkok sekali, kalau boleh biar kasut pun nak sama kaler ngan baju. Kalau 2 pasang baju melayu 2 lah sampinnya. Begitu gak dengan baju kemeja, 2 baju kena 2 seluar. Kadang2 saya beli 1 jean  dengan 3 t-shirt die bising, die kalau baju semua kena ada pasangan-pasangan. Dan jangan tak caya, kecik2 pun dah pandai beli baju ikut jenama. Aishhh...

So, tang besday Akid jatuhnya hari semalam 29 Julai 2013. 2 minggu sebelum tu die dah berkokok ingatkan besday die ari Isnin 29 Julai. Saya dan Encik Somi cam biasa buat muka seposen tak rasa nak layan. Bulan pose kot, apa ke halnya nak main tiup2 lilin?

Tapi bila dengar luahan hati Akid kat Afiq dan Amani yang umur memasing 6 tahun dan 3 tahun betapa die sedey takde orang nak celebrate besday die tahun ni so saya pun men-sms-ler adik2 gemokku. Hahahahahah... Last planning semuanya excited nak seprise kan Akid. Dan jangan tak tahu mak saya siap heret Akid pergi butik (jangan main, kat butik lagi nenek die belikan hadiah) belikan sepasang baju melayu khas buat Akid. Tak tahulah berapa harganya tapi menurut Anaqi kalu saiz orang dewasa, dalam dua ratus lebih. Terbatuk2 saya kat situ seolah tersedak minum air sedangkan saya masih gah berpose.
Selepas berbuka malam 29hb tu, Akid duk citer kat saya tentang hadiah nenek dier kasi. Orang excited la... sebab satu-satunya hadiah yang die dapat masa hari jadi die tahun ni, buahahahah. Mak Sha kat luar dah standby ngan kek. Tengah die kalut2 nak basuh tangan, nak solat maghrib. Kitaorang nyanyi lagu besday sambil bawa kek masuk dalam umah. Terkejut betul die. Nampak cam sedih dalam bahagia (buahahahaha, susah nak explain muka Akid time ni).
Seee....
Muka budak excited..akhirnya dapat kek hari jadi...
Even, tengahari tu My Anaqi dan nenek die siap pergi beli bahan nak buat kek batik koo...
Hahahahahahha...
Last2 dapat makan kek secret recipe, Mak Sha banjer :)
To my dear Akid,
Tahun ni besday Akid masa bulan pose...
Sowilah, bukan Mummy lupa tapi Mummy malas nak sambut! Hahaha...
Ingatkan nak sambut sekali ngan Afiq bulan 8...
So jimat belanja... hahahahaha
Apapun, moga Akid sentiasa diberikan kesihatan baik, sentiasa rajin tolong vakum umah dan tak pernah mintak upah macam Anaqi, selalu tolong tumbukkan bawang kat dapur, satu-satunya anak yang suarakan hati nak masuk sekolah tahfiz, selalu menangis sebab hati macam tisu biarpun tengok citer i-carly. Dan Akid anak mummy yang sangat manja dan selalu belikan hadiah untuk besday Mummy...

Mummy sayang Akid, muaaaahhhhh
Happy besday yang ke 8 tahun :)

3 comments:

Mama Zharfan said...

sebaya dgn zharfan rupanya :)
epi besday dear akid :)

sweet entry ni :)

boni kacak said...

selamat hari lahir.. semoga menjadi anak yang baik tau, dengar cakap mak dan ayah.. :)

anak Wan Salleh said...

happy birthday akid.. mat smart nanti besar esok.. :) btw, tu gambar yana ke? dah macam big girl dah